Compania Millennium Building Development, proprietară a terenului situat în Strada General Berthelot nr. 11-15, București, și a clădirii edificate pe acest teren, transmite că a luat act de soluția Curții de Apel București privind demolarea clădirii, dar o consideră incorectă câtă vreme ignoră realitatea – respectiv existența clădirii finalizate în conformitate cu o autorizație confirmată judiciar și ulterior terminării construcției desființată tot judiciar.
Interviu exclusiv oferit de către Vlad Musteață, CEO & Founder North Bucharest Investments publicației “Romanian Property Awards”
Vânzările de locuințe existente din SUA au scăzut în septembrie la cel mai redus nivel din ultimii 14 ani, fiind afectate de ratele mai mari ale dobânzilor ipotecare și de prețurile ridicate ale caselor, transmite Reuters.
Piața rezidențială se va dezgheța anul viitor, ca urmare a reducerii dobânzilor bancare, după o scădere abruptă a acestui sector, de peste 20%, în 2024, venită după un alt an cu minus, 2023, o situație nemaîntâlnită în ultimii aproape 15 ani, spune CEO-ul ROCA Industry, Ionuț Bindea, într-o discuție cu Profit.ro.
Compania ungară Gránit Asset Management, controlată de omul de afaceri István Tiborcz, aflat în topul celor mai bogați unguri, a încheiat cu succes procesul de due diligence cu suedezii de la Skanska pentru achiziția clădirii de birouri Equilibrium 1 din București, într-o tranzacție evaluată la circa 50 de milioane de euro, care va însemna intrarea pe piața imobiliară a acestui nou jucător, anunțată anterior de Profit.ro.
Lucrările pentru realizarea unui nou bazin la Delfinariul din Constanța sunt estimate acum că vor fi finalizate în cel mult un an.
Piața imobiliară a crescut cu 10% în T3 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ca urmare a impactului inflației și interesului sporit al românilor pentru investiții imobiliare.
Impozitarea imobilelor (apartamente, case) la valoarea de piață, ceea ce ar fi dus la creșteri semnificative ale impozitelor în localitățile mai dezvoltate și cu prețuri mai ridicate, va fi amânată până la 1 ianuarie 2026, prevede o ordonanță de urgență adoptată astăzi de către Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat încă din august, într-un interviu pentru Profit.ro, că sistemul necesar pentru implementarea impozitării la valoarea de piață nu va fi gata în acest an, astfel că este necesară amânarea.
Sectorul construcțiilor din România a atins niveluri record în 2023 și 2024, susținut de o cerere privată puternică pentru anumite segmente imobiliare și de o creștere semnificativă a investițiilor publice, de la proiecte majore de infrastructură până la spitale, finanțate prin fonduri naționale și europene.
Cu aproape 14 ani după Ungaria, România are perspectiva de a promova legislația care să permită investitorilor de portofoliu să ia expunere pe diverse segmente din real estate, prin intermediul unor vehicule financiare care să concentreze proprietăți imobiliare. Perspective pentru multiple listări dinspre un sector slab reprezentat la bursă.