Acționarii firmei Industria Iutei au respins vânzarea unui teren din București către Dedeman

Acționarii firmei Industria Iutei au respins vânzarea unui teren din București către Dedeman
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 9 mai 2016

Acționarii producătorului de țesături din in și cânepă Industria Iutei București au respins în martie propunerea de vânzare a unui teren de 2,7 hectare din zona Trafic Greu din Capitală către retailerul de materiale de construcții Dedeman, deținut de frații Adrian și Dragoș Pavăl. Prețul oferit de Dedeman era de 230 de euro pe metru pătrat, respectiv peste 6 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”31 de acționari cu un număr de 33.813 acțiuni votează «nu» pentru vânzare. Un acționar cu un număr de 30.242 acțiuni votează «da» pentru vânzare”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

În luna decembrie, reprezentanții companiei arătau că din banii obținuți din vânzarea terenului 10% vor fi folosiți pentru relocarea activității. Industria Iutei a vrut să vândă și în 2008 terenul fabricii, la un preț de peste 45 milioane euro, de peste 8 ori mai mult față de valoarea convnită cu Dedeman.

Leroy Merlin deschide pe 12 mai primul magazin din Moldova, la Suceava CITEȘTE ȘI Leroy Merlin deschide pe 12 mai primul magazin din Moldova, la Suceava

Industria Iutei a avut în 2014  o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei și un profit de 300.000 de lei, cu 43 de angajați. Fabrica Industria Iutei a fost înființată în 1928, având ca domeniu de activitate producția de sfori, țesături, saci, covoare și presuri din iută 100% sau în amestec cu in și cânepă, dar și produse nețesute.

În 1995, fabrica a fost privatizată prin metoda MEBO. Firma este deținută de persoane fizice, cele mai mari pachete de acțiuni aparținând, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Mariei Bâlu - 15,45%, Victoriei Ionescu - 13,08%, lui Dan Vlad - 7,53%, lui Corneliu Avramescu - 5,43% și lui Ioan Adăscăliței - 5,06%.

Rețeaua de bricolaj Dedeman Bacău deține o rețea de 42 de magazine la nivel national, fiind cea mai mare companie de profil de pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
teren
achizitie
industria iutei
respingere