Afacerile Atlas Copco România au crescut anul trecut cu 10%, până la 22 de milioane de euro

Afacerile Atlas Copco România au crescut anul trecut cu 10%, până la 22 de milioane de euro

Liviu Chelaru, Country Manager al diviziei Compressor Technique Equipment Atlas Copco România

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 30 iun 2016

Afacerile companiei Atlas Copco România, filiala locală a producătorului suedez de echipamente industriale, au urcat anul trecut până la 22 de milioane de euro, în creștere cu aproape zece procente față de rulajul din anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul înregistrat de Atlas Copco în România a fost de 630.000 de euro, în scădere cu aproape 10% față de anul anterior.

Ținta companiei, care furnizează compresoare, generatoare de gaze industriale, unelte pentru sectorul construcțiilor, minerit  și sisteme de asamblare pentru industrie, este ca până în 2017 să ajungă la afaceri de 30 de milioane de euro.

Compania este prezentă pe piața din România de peste zece ani și are activități în domenii precum furnizarea de compresoare și echipamente pentru construcții și minerit.

Prin divizia de construcții, Atlas Copco România este un hub regional, coordonând activitatea comercială din 14 țări din regiune precum Bulgaria, Croația, Serbia, Grecia sau Israel.

Lemet a investit anul acesta 4,3 milioane de lei în deschiderea de noi magazine CITEȘTE ȘI Lemet a investit anul acesta 4,3 milioane de lei în deschiderea de noi magazine

În prima parte a anului, cererea generată de fabricile din industria auto și producția de bunuri de larg consum a susținut creșterea livrărilor de soluții pentru producerea aerului comprimat Atlas Copco. Majoritatea solicitărilor sunt pentru echipamente de mare putere și capacitate și sunt instalate în unități de producție din zona de vest a țării sau în platformele industriale pe care sunt instalați furnizorii de componente auto.

„Sectorul industrial are cea mai mare disponibilitate și cerere de echipamente noi în prezent, având în vedere că cea mai mare pondere în investițiile noi o au cele din segmentul automotive. Există cerere însă și din industria alimentară, a bunurilor de larg consum, din partea fabricilor de tutun sau chiar unitățile de procesare chimică”, a declarat Liviu Chelaru, Country Manager al diviziei Compressor Technique Equipment Atlas Copco România.

Pentru anul în curs, Liviu Chelaru estimează o creștere de până la 10% pentru divizia Compressor Technique Equipment a Atlas Copco pe piața locală.

În ceea ce privește investițiile din domeniul public, Atlas Copco estimează că în perioada următoare vor fi puse în practică proiecte stimulate de contractarea de fonduri europene pentru construirea de obiective de interes public, precum stațiile urbane de epurare, sau de modernizarea unităților de sănătate publică.

Sistemul medical este un alt sector de pentru care Atlas Copco alocă resurse, fiind un domeniu care utilizează soluții de generare a aerului respirabil și O2 în desfășurarea activității, iar investiții noi apar constant.

„La fiecare două-trei luni primim solicitări pentru modernizarea sau construirea de spitale noi, unde este nevoie de soluțiile pe care le oferim pentru sistemul medical, atât din sistemul public cât și cel privat”,  adăugat Liviu Chelaru.

Fondată în 1873 în Stockholm, Atlas Copco este prezentă în 180 de țări, are peste 44.000 de angajați și a înregistrat în 2014 venituri totale de 10,3 miliarde euro. Anul acesta, la World Economic Forum, Atlas Copco a fost inclusă în topul celor mai sustenabile 100 companii din lume.  

 

viewscnt
Afla mai multe despre
atlas copco romania
echipamente
constructii
compresoare