Afacerile Re/Max România au crescut cu 60% în T1. Principalul factor de creștere - migrarea masivă a cererii către segmentul case

Afacerile Re/Max România au crescut cu 60% în T1. Principalul factor de creștere - migrarea masivă a cererii către segmentul case
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2021

Re/Max România a înregistrat o creștere a comisioanelor generate cu circa 60% în T1 2021, respectiv o evoluție de circa 40% a numărului de tranzacții, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Piața imobiliară a rămas stabilă și chiar a devenit mai dinamică în unele segmente, în pofida turbulențelor întâmpinate la nivel de societate. De altfel, anumite schimbări, cum ar fi cererea crescută pentru case, au dat un impuls pieței, drept dovadă rezultatele înregistrate în acest trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ne așteptăm în continuare la creșteri constante, cu ușoare corecții în anumite regiuni și segmente de piață”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte Re/Max România. 

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Principalul factor de influență a cifrelor înregistrate este reprezentat de migrarea masivă a cererii către segmentul case, care a înregistrat o creștere remarcabilă în ultima perioadă, pe fondul izolării sociale din anul precedent. Spre exemplu, în București, cererea de case a crescut în T1 2021 dublu față de T1 2020, în Cluj-Napoca cu 88%, iar în Brașov cu 40% - orașele menționate fiind și cele mai dinamice pe toate segmentele pieței imobiliare, din perspectiva Re/Max.

Cele mai multe proprietăți tranzacționate în primele trei luni, în cadrul rețelei, s-au înregistrat pe segmentul rezidențial, într-un procent de 80%, urmat de cel industrial – 10% și office – 10%. Comportamentul de achiziție a rămas același, cu o orientare către spații mai generoase, astfel încât, în ceea ce privește tipul de locuințe, apartamentele de 3 și 4 camere au fost cele mai căutate, cca. 53% dintre intermedierile încheiate. Casele/Vilele reprezintă cca. 30% din totalul tranzacționărilor rezidențiale, urmate de alte tranzacții pe segmentele comercial și industrial, într-un procent de 12%. 

Din analiza realizată la nivel de rețea, cei mai mulți români (72%) au avut ca surse de finanțare fonduri proprii în T1 2021, iar 96% dintre proprietățile tranzacționate de către agenții Re/Max România s-au vândut la prețul de listare. Totodată, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, a crescut cu 78% și interesul din partea cumpărătorilor, numărul mediu de oferte de achiziție înregistrate de o  proprietate în exclusivitate fiind de nouă cumpărători/ proprietate.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În primul trimestru din 2021, cele mai mari tranzacții realizate de Re/Max la nivel național au fost: un teren de 4,5 milioane euro din București, o vilă de 1,95 mil Eur din Cluj-Napoca și un spațiu comercial de 1 milion de euro din București. Pentru trimestrul al doilea al anului curent, specialiștii Re/Max se așteaptă la o evoluție constantă atât a pieței, cât și a business-ului, cu o ușoară creștere în anumite regiuni și segmente.

În România, Re/Max este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, circa 50 de francize și 600 de membri. Planul de extindere la nivel național al Re/Max România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

La nivel mondial, Re/Maxeste, franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 125.000 de agenți afiliați, în 8.000 de birouri, aflate în circa 110 de țări din întreaga lume. În Europa, Re/Max este prezent în 40 de țări, cu peste 2.000 birouri și 26.000 de agenți, continuând să se extindă.

viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
tranzactii
imobiliare