EXCLUSIV FOTO George Becali se asociază cu ginerele său, Mihai Mincu, pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în Pipera

EXCLUSIV FOTO George Becali se asociază cu ginerele său, Mihai Mincu, pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în Pipera

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 28 apr 2021

Omul de afaceri George Becali, finanțatorul echipei de fotbal FCSB, s-a asociat cu ginerele său, Mihai Theodor Mincu, cu scopul dezvoltării unui ansamblu rezidențial cu 196 de apartamente premium în Pipera, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul, denumit MTM Residence, va fi format din 4 blocuri cu 196 de apartamente și construit pe un teren al lui George Becali, informație confirmată, pentru Profit.ro, de Mihai Mincu. Afacerea celor doi, denumită Becali Imobiliare, își are sediul în palatul lui Becali de pe Aleea Alexandru, numărul 1-3, cumpărat în 2006 cu 7 milioane de dolari.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Terenul este localizat lângă blocurile din Pipera abandonate de Arcom, compania de construcții a lui George Becali, și preluate, cu scopul continuării, de dezvoltatorul britanic Comfort Homes, potrivit Economica.net. Tot în această zonă, în 2017, Becali a vândut către sud-africanii de la Prime Kapital un teren de circa 8 hecare, la un preț estimat la 12 milioane de euro, pe care este construit acum complexul rezidențial Avalon.

Amplasamentul MTM Residence

Amplasamentul MTM Residence

Mihai Mincu a mai dezvoltat, în 2019, un complex rezidențial format din 6 locuințe de tip duplex în Dobroești.

În octombrie 2019, el s-a căsătorit cu Teodora Becali, fiica cea mare a lui George Becali. Mincu mai are și o afacere specializată în comerțul cu haine de lux.

În ultimii ani, activitatea imobiliară a lui George Becali a fost redusă. Profit.ro a mai anunțat că producătorul de componente electronice Romes din Voluntari, controlat de omul de afaceri, are la vânzare niște clădiri de birouri cu un preț de minimum 3 milioane de euro.

EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în martie, cu un procent de 30% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 62.000 de contracte, fiind a opta lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul trimestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
george becali
mihai mincu
mtm residence
arcom