Antreprenorul, clientul-vedetă al zonelor centrale din Capitală în sectorul rezidențial. Sunt însă așteptați că vor veni la cumpărare militarii, diplomații, magistrații și chiar funcționarii publici

Antreprenorul, clientul-vedetă al zonelor centrale din Capitală în sectorul rezidențial. Sunt însă așteptați că vor veni la cumpărare militarii, diplomații, magistrații și chiar funcționarii publici
scris 30 ian 2019

Apartamente noi în zonele Unirii și Victoriei din București au fost cumpărate anul trecut într-o pondere importantă, de 30-50%, de către antreprenori, un sfert efectuând achiziția ca investiție.

„Antreprenorii au în comun educația financiară riguroasă fără de care un business nu poate avea succes. Astfel, aceștia aleg să își securizeze profiturile în investiții imobiliare pe termen lung”, spune Claudia Tudor, Sales Manager The Concept Real Estate Advisers.

INFOGRAFIC Coșmarul cumpărătorilor de apartamente aflați în mijlocul tranzacției: Fluctuația cursului valutar le-a șters banii de mobilă în câteva zile CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Coșmarul cumpărătorilor de apartamente aflați în mijlocul tranzacției: Fluctuația cursului valutar le-a șters banii de mobilă în câteva zile

În continuare se menține un procentaj majoritar, de peste 75%, reprezentat de clientul final, cel care își cumpără un apartament nou pentru locuit. 

Deși clientul final cumpără cu scopul de a locui, acesta ține cont și de potențialul de investiție pe termen lung pe care îl are apartamentul nou achiziționat. “Principalul factor de decizie de cumpărare pentru acesta a fost în mod cert zona, dar și conceptul proiectului, prin factori importanță precum suprafețele apartamentelor, căutând în mod special un upgrade a prezentei locuințe, finisaje sau dotări”, spune Nicșor Miliță, Sales Manager The Concept Real Estate Advisers & Heritage Properties.

Industriile din care fac parte clienții care au cumpărat o locuință nouă în 2018 sunt: IT-ul, sectorul medical și farma, cu peste 20% din tranzacții, domeniul financiar-bancar, profesii liberale, construcții, imobiliare, inginerie.

“În 2019 credem că vor creste tranzacțiile cu clienți ale căror ocupatii sunt cadre militare, diplomați, angajați de stat sau magistrați, întrucât li se vor oferi facilități salariale în vederea achiziționării unei locuințe permanente”, completează Tudor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
antreprenori
apartamente