ASE București demolează o clădire veche din centrul Capitalei și construiește un alt imobil

ASE București demolează o clădire veche din centrul Capitalei și construiește un alt imobil
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 13 iul 2017

Academia de Studii Economice din București își va demola o clădire considerată nesigură în caz de cutremur și va finanța construcția pe același amplasament a unui nou imobil care să fie folosit de studenți și profesori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clădirea care va fi demolată este cea din Calea Șerban Vodă 22-24, aflată în imediată apropiere de Piața Unirii și în care, până în 2015, a funcționat Facultatea de Administrație și Management Public, fiind frecventată anual de aproximativ 1.000 de studenți.

Clădirea a fost edificată înainte de 1910, având inițial un singur nivel, pentru ca în perioada 1915-1930 să fie supraetajată, iar ulterior, în intervalul 1935-1948, să fie extinsă cu un tronson.

Imobilul are un cu regim de înălțime P+1, cu suprafață construită de 917 metri pătrați și o valoare de inventar de 2,45 milioane lei, dispunând de un teren în suprafață de 2.015 metri pătrați, cu valoarea de inventar de 4,24 milioane lei.

Sistemul exproprierilor va fi schimbat, instanțele vor soluționa cererea de suspendare a procedurii în doar 3 zile CITEȘTE ȘI Sistemul exproprierilor va fi schimbat, instanțele vor soluționa cererea de suspendare a procedurii în doar 3 zile

Din expertiza tehnică efectuată în 2013 a rezultat un grad avansat de deteriorare a clădirii, aceasta prezentând deficiențe majore în raport cu prevederile actualelor coduri de proiectare a clădirilor cu structura din pereți de zidărie cu două nivele, iar în urma investigațiilor și analizelor efectuate în evaluarea siguranței seismice clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic.

Prin expertiza tehnică erau propuse soluții de consolidare a clădirii, care ar fi condus la îmbunătățirea performanțelor seismice ale acesteia, dar nu care nu rezolvau problemele legate de igrasia pereților din zidărie și sistematizarea pe verticală a clădirii, aceasta având în continuare pardoseala de la parter sub cota terenului exterior.

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, pleacă mai devreme de la Bursa București. Cu ce se duce la Rockcastle: Mega Mall, cea mai valoroasă proprietate CITEȘTE ȘI NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, pleacă mai devreme de la Bursa București. Cu ce se duce la Rockcastle: Mega Mall, cea mai valoroasă proprietate

Consolidarea clădirii ar fi implicat, însă, costuri ridicate și o perioadă mare de execuție, fără ca, astfel, construcția aibă performanțele unei construcții noi.

”Pentru ca activitatea de învățământ să se desfășoare în condiții optime, la standarde europene, în condiții de economicitate, confort șI eficiență în exploatare, Academia de Studii Economice din București și-a propus demolarea clădirii menționate, iar pe terenul rămas liber după demolare să edifice o construcție nouă”, se arată într-un act oficial.

Potrivit sursei citate, imobilul nu este grevat de sarcini, nu face obiectul unor cereri de revendicare sau restituire și nu se află în litigii pe rolul instanțelor judecătorești.

viewscnt
Afla mai multe despre
ase
academia
studii
economice
cladire
demolare
constructie
capiatal
centru