Atenor numește un nou Country Manager pentru România

Atenor numește un nou Country Manager pentru România

Viorel Lăcătuș, Country Manager, Atenor România

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2023

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor, susținut de mai multe familii de milionari din Belgia, l-a numit pe Viorel Lăcătuș în funcția de Country Manager pentru România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Viorel Lăcătuș și-a început cariera sa la CBRE în 2004, în departamentul Office Lease, iar în 2007 Viorel a fost numit Head of Investment, CBRE. Între 2008 și 2014, a făcut parte din BNP Paribas Real Estate, în calitate de Head of Investment, iar în 2014 a revenit în echipa CBRE în funcția de Director al diviziei Property Investment.

Selina iese din insolvență după aproape 9 ani CITEȘTE ȘI Selina iese din insolvență după aproape 9 ani

Atenor este listată la Bursa de Valori din Bruxelles și din 2007 a pus bazele prezenței sale în Europa Centrală, unde s-a concentrat pe România și Ungaria.

Compania este activă de peste 28 de ani în sectorul global de dezvoltare imobiliară. În România,

Atenor are în derulare investiții în valoare de circa 170 de milioane de euro în două proiecte pe care le are în construcție - cladirea de birouri @Expo în zona Expoziției și proiectul rezidențial Up Site din zona Floreasca a Capitalei, fiind de asemenea în discuții avansate pentru dezvoltarea a încă două noi proiecte rezidențiale.

Profit.ro a anunțat recent că Atenor a agreat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare cu fondul ungar Adventum Group în privința vânzării integrale a complexului de birouri @expo din București, o tranzacție ce poate fi evaluată la circa 120 de milioane de euro.

Atenor este în negocieri avansate și pentru achiziția a două terenuri în București care, dacă se vor încheia, i-ar asigura posibilitatea începerii unui nou proiect rezidențial în 2023. Belgienii urmează să finalizeze anul viitor două turnuri rezidențiale de sticlă, unul cu 12 și altul cu 25 de etaje, peste drum de mallul Promenada din București. Proiectul Up-site Bucharest va avea 270 de apartamente și se construiește pe un teren cumpărat de la compania cu acționariat spaniol Alia Nord cu peste 5 milioane de euro, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Atenor este cotată la Bursa Euronext din Bruxelles. Cel mai mare acționar al companiei, cu o participație de 12,67% este 3D Investors, afacerea familiilor de milionari Donck și Desimpel. Familia lui Frank Donck ocupă locul 237 în topul celor mai bogați belgieni, realizat de publicația De Rijkste Belgen, cu o avere estimată la 92,5 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
atenor
viorel lăcătuș