Bosch intră pe o piață nouă, estimată la 14 miliarde de euro, și va investi de asemenea 300 milioane euro în domeniul pompelor de căldură

Bosch intră pe o piață nouă, estimată la 14 miliarde de euro, și va investi de asemenea 300 milioane euro în domeniul pompelor de căldură
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 4 mai 2022
Grupul Bosch a înregistrat anul trecut venituri de 78,8 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020, și un profit operațional de 3,2 miliarde de euro. Gigantul industrial german a anunțat, de asemenea, că va investi în noi sectoare de business, precum electroliza hidrogenului, pentru care va aloca în următorii ani 500 de milioane de euro, și în domeniul pompelor de căldură - 300 de milioane de euro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Rezultatul pozitiv al exercițiului financiar 2021 ne oferă încredere în modul de abordare a mediului nefavorabil din anul curent,” a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch.
 
El apreciază că războiul din Ucraina va încetini, pe termen scurt, eforturile de reducere a emisiilor de carbon, dar pe termen lung va accelera transformarea tehnologică a Europei. 
 
Bosch va investi aproximativ trei miliarde de euro, în următorii trei ani, în tehnologii neutre din punct de vedere climatic, precum electrificarea și cea pe bază de hidrogen. 
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Pe piața componentelor pentru electroliza hidrogenului, estimată la 14 miliarde de euro, Bosch va investi aproximativ 500 de milioane de euro până în 2030. Grupul ar urma să înceapă producția în acest domeniu în 2025.

În România, grupul Bosch este prezent de 27 de ani și are 8.160 de angajați, în cinci entități. 
 
Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara.
 
În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitală.
viewscnt
Afla mai multe despre
bosch rezultate investiții