WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, are în derulare investiții de 133 milioane euro în România

WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, are în derulare investiții de 133 milioane euro în România

WDP Dragomirești

scris 22 apr 2022

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, continuă investițiile pe piața din România.

Compania are în dezvoltare, în prezent,  investiții de 133 milioane euro la București – Ștefăneștii de Jos, Buzău, Deva – Călan, Roman, Slatina și Timișoara, șase dintre proiecte având termen de finalizare în cursul acestui an iar celelalte trei  până la finalul celui de-al treilea trimestru din 2023.

Tranzacție pe piața imobiliară: Revetas, care deține hotelul Radisson din București, preia Grupul Maurer CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața imobiliară: Revetas, care deține hotelul Radisson din București, preia Grupul Maurer

La Timișoara, beneficiarul proiectului este Bulung, companie austriacă. 

În primul trimestru din 2022, WDP a identificat un teren de 65.000 mp în Popești Leordeni, jud Ilfov.

La finalul anului 2021, WDP a finalizat investiții de 69 mil euro reprezentând 128.553 mp construiți, în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova, Paulești. Printre beneficiari se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și Metro – extindere.

În luna iulie 2020 dezvoltatorul imobiliar a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
spatii logistice