Bucureștiul a fost scena celor mai multe tranzacții imobiliare în semestrul I. Care sunt județele unde casele nu au căutare

Bucureștiul a fost scena celor mai multe tranzacții imobiliare în semestrul I. Care sunt județele unde casele nu au căutare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2016

Numărul de tranzacții imobiliare din România a continuat să crească în ritm susținut în luna iunie, astfel că în primul semestru au fost înregistrate pe piața imobiliară 456.070 de tranzacții, cu peste 40.000, sau 9%, mai multe față de prima jumătate a anului trecut, a anunțat miercuri Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Urmărește-ne și pe Google News

În luna iunie a acestui an au fost tranzacționate 80.173 de imobile în toată țara, în creștere cu aproximativ 1.000 față de luna precedentă, scrie News.ro.

Cele mai multe tranzacții imobiliare au fost înregistrate în București, unde s-au raportat 8.466 de operațiuni, urmat de județele Ilfov (5.037) și Cluj (4.087).

Comparativ cu iunie 2015, numărul tranzacțiilor a crescut cu aproape 7.000 în a șase lună din acest an.

Cumulat pentru prima jumătate din acest an, cele mai multe tranzacții imobiliare au fost înregistrate în București (45.260), Ilfov (25.905) și Timiș (22.029).

La polul opus, județele în care au fost înregistrate cele mai puține imobile tranzacționate în aceeași perioadă sunt Mehedinți (4.256), Gorj (4.222) și Bistrița-Năsăud (3.824).

EXCLUSIV VIG, cea mai mare societate de asigurări din România, preia AXA, firma locală a celui mai mare asigurător din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIG, cea mai mare societate de asigurări din România, preia AXA, firma locală a celui mai mare asigurător din lume

Numărul operațiunilor de cadastru și carte funciară efectuate la nivel național în primele șase luni ale anului este de aproximativ 3,2 milioane, în scădere cu 83.923 comparativ cu perioada similară a anului 2015.

În primul semestru din 2016, cele mai multe operațiuni de cadastru și publicitate imobiliară au fost înregistrate în București, Timiș și Ilfov, iar cele mai puține în județele Covasna, Sălaj și Mehedinți.

Miercuri, șeful diviziei New Homes din cadrul firmei de consultanță imobiliară Coldwell Banker, Gabriel Voicu, a afirmat că primul semestru al acestui an a fost cel mai bun din istoria modernă a pieței imobiliare din România, în special pe zona rezidențială, unde au fost acordate 21.000 de credite prin programul Prima Casă, cu 40% mai multe decât anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactii imobiliare
ancpi