Casa din strada Frumoasă, monument istoric, a fost estimată de Artmark pentru suma de 1,5 milioane de euro

Casa din strada Frumoasă, monument istoric, a fost estimată de Artmark pentru suma de 1,5 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2017

Casa din strada Frumoasă 19, monument istoric construit la 1910, a fost estimată de Artmark Historical Estate pentru suma de 1,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa din strada Frumoasă are un preț de pornire de 1,1 milioane de euro și o estimare stabilită între 1,2 milioane de euro și 1,5 milioane de euro.

Strada și-a luat numele de la Palatul lui Gr. G. Cantacuzino (astăzi Muzeul Național "George Enescu") - numit în epocă Casa Frumoasă. Artera avea să-și respecte blazonul, fiind ocupată de o serie de imobile impresionante.

Astăzi, alături de cocheta casă de la numărul 19, se găsesc numeroase construcții monument istoric, reprezentative pentru patrimoniul cultural local.

Strada din centrul Bucureștiului este încărcată de istorie arhitecturală. În epocă a purtat numele Nababului, doar datorită proximității cu reședința acestuia.

România vinde și castele: Domeniul nobiliar Salbek a fost cumpărat de Fundația Botnar CITEȘTE ȘI România vinde și castele: Domeniul nobiliar Salbek a fost cumpărat de Fundația Botnar

Ridicată în 1910, casa de la numărul 19, se află în capătul dinspre strada Buzești, prin intrarea din strada Sevastopol și în ea s-a inaugurat de curând showroom-ul Tempini, expresie a rafinamentului și luxului italian.

Suprafața terenului pe care este ridicat imobilul este de 286 metri pătrați, iar suprafața construită este de 500 de metri pătrați. Casa are 14 camere și patru băi și a fost construită în 1910. 

viewscnt
Afla mai multe despre
casa
strada frumoasa