Piața apartamentelor de lux din Manhattan este o catastrofă, spune un investitor în imobiliare

Piața apartamentelor de lux din Manhattan este o catastrofă, spune un investitor în imobiliare

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 feb 2017

Șeful fondului de investiții în real estate Starwood Property Trust, spune că segmentul apartamentelor de lux din cea mai râvnită zonă a New York-ului s-a deteriorat abrupt în ultimele luni, iar piața închirierilor este slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Destinații preferate ale investitorilor în imobiliare precum Miami și New York, care au beneficiat foarte mult de influxul masiv de credit din ultimii ani încep să dea semne de slăbiciune. Barry Sternlicht, CEO la Starwood Property Trust, fond de plasamente imobiliare cu o capitalizare de piață de aproape 6 miliarde dolari, trage și el semnalul de alarmă. „Piața chiriilor din New York va fi slabă. Este deja slabă. Va continua să fie slabă”, a declarat acesta într.o teleconferință cu investitorii, potrivit Zero Hedge.

Spune că în special segmentul apartamentelor de lux din Manhattan este cel care s-a deteriorat accelerat în ultimele luni: „Piața apartamentelor de lux este o catastrofă și va fi încă și mai rău.”Este un avertisment de la firul ierbii, pentru că Starwood nu este cumpărător de obligațiuni cu acoperiri în ipoteci, ci un fond care face investiții directe în proiecte de real estate. Aceeași piață este afectatăși în Miami, statul Florida. Dacă aceste piețe dau dovadă de slăbiciune, în alte zone din țară aproape că nu se dau credite deloc, spune Sternlicht.

Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani CITEȘTE ȘI Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani

Declarațiile acestuia au susținere dinspre datele statistice. Prețurile apartamentelor din Manhattan, cel mai râvnit cartier din New York, au scăzut cu 6,3%, la un preț median de 900.000 de dolari. Este primul declin din ultimii 2 ani și cel mai mare de la cel consemnat în al 3-lea trimestru din 2012, când cotațiile de pe acest segment rezidențial s-au depreciat cu 8,1%.

„Totul scade pe segmentul de lux”, transmitea în primele zile ale anului corespondentul Bloomberg TV. „S-au construit atât de multe apartamente de lux și nu sunt suficienți cumpărători acum”, continua explicația. Totalul tranzacțiilor din ultimul trimestru al anului trecut în Manhattan a fost, pentru 2.385 de proprietăți, în scădere cu 1,5% față de perioada corespondentă din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
real estate
new york
case
imobiliar
locuinte
credit ipotecar
sua
america
criza