Cât costă cele mai vechi proprietăți de vânzare din România care datează de la 1800

Cât costă cele mai vechi proprietăți de vânzare din România care datează de la 1800

Apartamentul din Brașov (stanga) și casa din Sibiu (dreapta)

scris 24 iun 2016

Cel mai vechi apartament și cea mai veche vilă disponibile spre vânzare la nivel național au peste 200 de ani, iar prețurile pentru acestea ajung până la 360.000 de euro, arată datele portalului Imobiliare.ro.

Potențialul acestor proprietăți este dat, pe de o parte, de localizarea centrală, în două mari orașe turistice ale țării, și, pe de altă parte, de valoarea istorică a imobilelor, ce poate fi amplificată prin derularea unor lucrări de renovare și restaurare.

Astfel, în Centrul Istoric al Brașovului, un apartament datând din 1800, cu o suprafață utilă de 90 de metri pătrați (108 metri pătrați construiți), poate fi achiziționat cu 105.000 de euro. Parțial renovat, apartamentul este pretabil pentru locuire în momentul de față.

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, valoarea medie de listare pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare în Brașov ajungea, la finele lunii mai, la un nivel de 915 euro pe metru pătrat util. Ținând cont de zonă, suprafață și tipul imobilului și raportat la alte oferte similare, prețul solicitat de vânzător se situează, în acest caz, la nivelul pieței.

Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași, o investiție de 10 milioane de euro CITEȘTE ȘI Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași, o investiție de 10 milioane de euro

Cea de-a doua proprietate se află în Centrul Istoric al Sibiului. Este vorba despre o casă de 700 de metri pătrați utili, construită înainte de 1800, listată pe Imobiliare.ro la un preț de 360.000 de euro. Această sumă include și valoarea terenului, în suprafață de 1.151 de metri pătrați, ce beneficiază de o deschidere stradală de 25 de metri. Situată la o distanță de câteva minute (de mers pe jos) de Piața Mare a orașului, proprietatea este formată din 25 de camere și dispune de o capacitate de parcare de 20 de locuri (în curte). 

Potrivit agentului imobiliar care se ocupă de proprietate, destinația ideală pentru această casă ar fi cea de hotel sau pensiune (datorită amplasării favorabile și caracterului istoric al construcției). Pentru aceasta însă, noul proprietar va trebui ca, după achiziție, să fie dispus să investească în restaurarea și renovarea casei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente vechi
vanzare
sibiu
brasov
imobiliare.ro