Cele mai scumpe chirii pentru spații stradale sunt în Hong Kong, peste New York și Londra. Unde se află Bucureștiul

Cele mai scumpe chirii pentru spații stradale sunt în Hong Kong, peste New York și Londra. Unde se află Bucureștiul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2019

Causeway Bay din Hong Kong își păstrează statutul de cea mai scumpă arteră comercială din lume, în timp ce New Bond Street Londra rămâne cea mai costisitoare destinație de retail stradal din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul analizează chiriile a 448 de spații din 68 de piețe și le clasifică în funcție de nivelul chiriilor de referință, folosind datele Cushman & Wakefield.

În 2018, Causeway Bay din Hong Kong a încheiat seria celor cinci ani de dominație a Upper 5th Avenue din New York, iar în clasamentul din 2019 își păstrează poziția de top, cu un nivel al chiriei de referință al magazinelor stradale de 2.164 €/ mp / lună. Pe locul al doilea se situează Upper 5th Avenue, cu un nivel de 1.775 € / mp/ lună, urmată de New Bond Street din Londra (1.352 €/ mp / lună).

INFOGRAFIC Stocul modern de proprietăți imobiliare din România a depășit 11 milioane metri pătrați, piața birourilor se apropie de 4 milioane metri pătrați CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Stocul modern de proprietăți imobiliare din România a depășit 11 milioane metri pătrați, piața birourilor se apropie de 4 milioane metri pătrați

Avenue des Champs Elysées din Paris (1.166 €/ mp/ lună) și Via Montenapoleone din Milano (1.142 €/ mp/ lună) se află pe pozițiile 4 și 5 din top. Cea mai mare creștere a valoriilor de închiriere din top 10 a fost înregistrată în Sydney (17,9% în ultimul an), Pitt Street Mall, ajungând la 849 €/ mp/ lună. Cinci locații din top 10 la nivel global se află în Europa, trei în Asia și câte una în SUA și Australia.

În top 5 la nivel european, New Bond Street din Londra se poziționează deasupra principalelor artere comerciale din Paris și Milano. Pe locul 4 se situează Bahnhofstrasse din Zurich (683 €/ mp/ lună), iar pe locul 5 Kohlmarkt din Viena (405 €/ mp/ lună). Cea mai mare creștere a chiriilor din top 10 se observă pe strada Ermou din Atena (+14%), ajungând la o valoare de 285 €/ mp/ lună. Chiriile din aproximativ 70% din locațiile din Europa au rămas stabile sau au înregistrat creșteri față de anul trecut. Polarizarea este însă evidentă între piețele consacrate din Europa de Nord-Vest versus Europa de Sud, Centrală și de Est, unde oferta de retail modern și volumul vânzărilor online sunt încă reduse.

Cu un nivel al chiriilor pe Calea Victoriei, principala arteră comercială a orașului, de 50 €/mp/lună, Bucureștiul se menține în top 50 orașe analizate la nivel mondial și în top 30 în clasamentul european, fiind la același nivel cu cel practicat în Bratislava, Slovacia sau Nicosia, Cipru. În Belgrad, Kiev sau Sofia chiriile practicate pentru spații stradale sunt peste nivelul din București, o valoare mai scăzută fiind consemnată în Riga, Vilnius sau Skopje.

Regiunea Asia-Pacific este într-o poziție relativ puternică, cu chirii stabile sau în creștere în peste 80% dintre locații. India a înregistrat o evoluție impresionantă, cu o creștere solidă a chiriilor în mai multe orașe, în timp ce chiriile din Hong Kong au rezistat în pofida protestelor recente și a unor perspective incerte.
Pe continentul american, evoluția chiriilor reflectă variații diferite în funcție de locație, iar chiriile din New York dau semne de stabilizare, după scăderile valorice înregistrate din ultimii ani. Piața de retail din America Latină continuă procesul de maturizare, deși chiriile pot fi volatile.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
bucuresti
hong kong