Centrele comerciale Winmarkt au atras mai mulți chiriași anul trecut, veniturile au crescut cu 6%

Centrele comerciale Winmarkt au atras mai mulți chiriași anul trecut, veniturile au crescut cu 6%
scris 8 mar 2016

Compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a raportat pentru anul trecut venituri de 8,5 milioane de euro, în creștere cu 6,1%, din închirierea centrelor comerciale Winmarkt din România, reprezentând 7% din veniturile totale din închiriere ale companiei. Creșterea a avut la bază atragerea de noi chiriași, astfel că centrele Winmarkt au avut un grad de ocupare de 93,9%, față de 86,4% la finele anului precedent.

Cele 14 centre comerciale Winmarkt au o suprafață totală de 77.500 de metri pătrați. Compania a realizat în 2015 investiții de 3 milioane de euro în modernizarea și îmbunătățirea mall-urilor, evaluate la finele anului trecut la 167,3 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului italian.

IGD a bugetat investiții de 12,5 milioane euro în perioada 2012-2015 pentru modernizarea și extinderea suprafeței închiriabile a rețelei de centre comerciale Winmarkt România.

Compania a reînnoit anul trecut 285 de de contracte din totalul de 558 pe care le are încheiate cu retailerii și, de asemenea, a finalizat 181 de noi contracte. Contractele de reînnoire și cele noi reprezintă 14%, respectiv 31% din totalul veniturilor Winmarkt în România. Retailerul suedez H&M a deschis 5 magazine anul trecut în centrele comerciale Winmarkt și are programate alte deschideri pentru acest an, în timp ce compania poloneză Pepco a lansat 6 magazine în 2015 în mall-urile din Alexandria, Brăila, Bistrița, Galați, Ploiești și Buzău. Alte două contracte de închiriere au fost semnate pentru 2016 cu Pepco, care a deschis deja un magazin la Turda, la începutul lunii. Alți chiriași ai centrelor Winmarkt sunt Carrefour market, Flanco, dm și Leonardo.

IGD Group a preluat în anul 2008 rețeaua de centre comerciale Winmarkt, în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investiții Ivington Interprises Limited și Broadhurst Investments Limited, reprezentate în România de Siminel Andrei.

Firmele de construcții ale familiei Erbașu acordă dividende cu o valoare cumulată de 6,4 milioane de euro CITEȘTE ȘI Firmele de construcții ale familiei Erbașu acordă dividende cu o valoare cumulată de 6,4 milioane de euro

Grupul italian a devenit în 2010 acționar unic al rețelei prin achiziția acțiunilor deținute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.

Compania este prezentă în România și Italia, cu venituri operaționale totale de 128 milioane euro anul trecut, și active imobiliare de peste 2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
igd
winmarkt
rezultate