NEPI ajunge la 4 centre comerciale în București, a preluat Iris Titan pentru 86 milioane de euro

NEPI ajunge la 4 centre comerciale în București, a preluat Iris Titan pentru 86 milioane de euro
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 26 aug 2015

Fondul sud african New Europe Property Investments (NEPI) a cumpărat centrul comercial Iris Titan Shopping Center de la compania scoțiană Aberdeen Asset Management, pentru 86 de milioane de euro, inclusiv datoriile și ajunge astfel să dețină în București patru proiecte de retail.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iris Titan are 44.730 metri pătrați suprafață închiribilă și a fost dezvoltat în două faze.

Prima fază a fost deschisă în anul 2007 și include un hipermarket Auchan și o galerie comercială. Proiectul a fost extins și reconfigurat în anul 2009, cu spații de retail și de petrecere a timpului liber.

Aberdeen (fostul DEGI) a cumpărat în 2008 centrul commercial de la compania Avrig 35, controlată de omul de afaceri Alexander Hergan.

Aberdeen Asset Management mai deține clădirile de birouri Phoenix Tower (fosta PGV Tower) din Piața Vitan din București și clădirea Millennium Business Center de lângă Biserica Armenească.

Printre chiriași se mai numără Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker și Takko, dar și un cinema cu șapte săli.

”Tranzacția a fost finalizată pe 26 august 2015, cu un effect commercial pe 1 iulie 2015. Prețul de vânzare agreat este de 86 de milioane de euro și a fost plătit din resurse existente ale NEPI”, se arată într-un comunicat al NEPI.

Centrul comercial generează venituri din chirii de 7,9 milioane de euro annual, la o chirie medie de 14,7 euro pe metri pătrați.

Achiziția Auchan Titan este prima tranzacție pe care NEPI o face în acest an, dar și după plecare lui Martin Slabbert, fondatorul fondului.

NEPI are un portofoliu imobiliar de circa 1,6 miliarde de euro, dintre care mare parte din active sunt pe piața locală, care au generat venituri nete din chirii și alte venituri din exploatare de aproape 47 de milioane de euro în primul semestru, în urcare cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut

Fondul este unul dintre cei mai importanți jucători din piața locală a imobiliarelor, din portofoliul său făcând parte, în afară de centrele comerciale din București Mega Mall (deschis în acest an), Promenada (cumpărat anul trecut de la Raiffeisen evolution) și Vulcan Value Center (deschis anul trecut), City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City.

De asemenea, NEPI deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din  Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
aberdeen
nepi
tranzacție