CONFIRMARE Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și Ionuț Dumitrescu finalizează vânzarea depozitelor Arctic către Fortress, care își face intrarea directă pe piața românească

CONFIRMARE Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și Ionuț Dumitrescu finalizează vânzarea depozitelor Arctic către Fortress, care își face intrarea directă pe piața românească
scris 5 sep 2021

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, alături de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, au finalizat vânzarea parcului logistic pe care îl dezvoltă în Chitila, al cărui principal chiriaș sunt turcii de la Arctic, către fondul sud-african Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Tranzacția este evaluată la 30 de milioane de euro.

Tranzacția a fost anunțată anterior de Profit.ro ca fiind pregătită

„Strategia noastră de diversificare globală devine tot mai puternică. Am încheiat, în iulie 2021, cea de-a doua afacere de succes în Europa Centrală și de Est prin finalizarea achiziției primului nostru parc logistic deținut direct în România. Aceasta urmează celor două achiziții recente de parcuri logistice din Polonia, în decembrie anul trecut. Suntem, de asemenea, cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle, care este activ pe sectorul de retail al pieței imobiliare în Europa Centrală de și Est și care a anunțat, recent, rezultate puternice, în ciuda presiunilor cauzate de criza sanitară“, a declarat Steven Brown, CEO-ul Fortress.

El a anunțat, recent, că este în curs de finalizare a unei achiziții de 30 de milioane de euro pentru o proprietate în România. Achiziția a fost făcută cu capital rezultat în urma vânzării unor active „non-core“ ale Fortress.

Tranzacția reprezintă intrarea Fortress pe sectorul industrial și direct pe piața imobiliară românească, compania fiind, deocamdată, prezentă doar ca acționar principal al NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, după valoarea activelor.

Unul dintre acționarii Fortress este Government Employees Pension Fund (GEPF), fondul de pensii al angajaților guvernului sud-african, cel mai mare fond de pensii din întreaga Africă.

În august 2019, Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, a început un parteneriat cu frații Pavăl, care au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1 din Chitila. Printre chiriașii acestui proiect, cu o suprafață de 50.000 de metri pătrați, se numără Arctic, Decor Floor, Dentotal, Mobilier 1 sau Euro Games Techonology. Recent, retailerul de pantofi Kalapod și compania de tehnologie în domeniul jocurilor de noroc Novomatic au închiriat peste 7.000 de metri pătrați în acest proiect.
EXCLUSIV AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, în spatele mall-ului din Cotroceni, cu PUZ propriu. Demolează o fostă sucursală BCR și va începe cu apartamente de închiriat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, în spatele mall-ului din Cotroceni, cu PUZ propriu. Demolează o fostă sucursală BCR și va începe cu apartamente de închiriat

Proprietarii Dedeman s-au asociat cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 65.000 de metri pătrați la Bacău, pe un teren de 13 hectare, și a unui proiect logistic de circa 54.000 de metri pătrați lângă fabrica Ford din Craiova, demersuri prezentate în exclusivitate de Profit.ro.

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
fratii paval
dedeman
ionut dumitrescu
fortress
eli park