Tranzacție avizată: Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, lansează un nou mare proiect - dezvoltarea unui parc logistic lângă București

Tranzacție avizată: Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, lansează un nou mare proiect - dezvoltarea unui parc logistic lângă București
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 aug 2019

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au primit avizul Consiliului Concurenței pentru a dezvolta, în parteneriat cu Element Industrial, companie înființată de Ionuț Dumitrescu și managerul Muler Onofrei, proiectul Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea, din apropierea Capitalei. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Investiția a fost anunțată în luna iunie. Avizul a fost emis acum pentru preluarea companiilor Element Distribution Center SRL și Element Distribution Center Faza Doi SRL, proceduri pentru derularea proiectului.

ELI PARK 1 va fi un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 50.000 metri pătrați. Lucrările de construcție la prima fază, ce însumează 20.000 metri pătrați, sunt în grafic, urmând să fie livrate în vara acestui an, când vor începe lucrările și la faza a doua.

FOTO JQ Development lansează un ansamblu de 10 vile de lux în nordul Capitalei CITEȘTE ȘI FOTO JQ Development lansează un ansamblu de 10 vile de lux în nordul Capitalei

Primul chiriaș important este producătorul de paste Băneasa, care a închiriat 5.000 de metri pătrați.

Antreprenorul Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro. La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro.

Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe. La începutul anului trecut, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează clădirea North Gate din Pipera și are în construcție One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au atins anul trecut afaceri de 7,2 miliarde lei și au depășit 1 miliard de lei ca profit net, crescând și numărul total de angajați la 10.413 persoane.

Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și, mai nou, în industrie (Alro).

La acest moment, cei doi sunt în discuții pentru construcția unui stadion, iar recent au cumpărat o vilă-monument în centrul Bucureștiului, lângă palatul lui Gigi Becali.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
element industrial
fratii paval
ionut dumitrescu