CONFIRMARE Grupul german Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, deschide în România un hub regional pentru 10 țări

CONFIRMARE Grupul german Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, deschide în România un hub regional pentru 10 țări
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 iul 2020

Producătorul german de pompe și sisteme de pompare a apei Wilo SE deschide lângă București, în Otopeni, un hub-ul regional de unde operațiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 țări. Grupul, unul dintre liderii globali ai sectorului pompelor de înaltă tehnologie, a finalizat noul sediu al companiei în România, o clădire inteligentă din Șoseaua Odăi 24, Otopeni, care va găzui hub-ul regional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu 3 ani, Profit.ro a anunțat că subsidiara din România a Wilo SE va construi în Otopeni o clădire de birouri și hale cu spații service, depozitare și asamblare piese metalice, pe un teren pe care l-a cumpărat de la filiala producătorului spaniol de conserve cu carne Espina.

Clădirea are o suprafată de 1.800 metri pătrați și spații pentru servicii de depozitare, asamblare și reparații, extinse pe 2.700 metri pătrați. Sediul a fost dat în folosință în luna iulie, iar evenimentul oficial de deschidere, la care vor participa membrii din boardul Wilo SE, este programat pentru toamna acestui an.

Proiectul a presupus o investiție de 6,9 milioane euro.

Clădirea, care va avea două etaje, va fi construită pe un teren de 11.000 metri pătrați din orașul Otopeni, județul Ilfov.

Tranzacție: Dezvoltatorul imobiliar Citadela Homes cumpără terenuri ale unui institut de proiectare CITEȘTE ȘI Tranzacție: Dezvoltatorul imobiliar Citadela Homes cumpără terenuri ale unui institut de proiectare

Wilo România a furnizat echipamente pentru diferite proiecte, precum construcția Mega Mall București, Bucharest One, AFI Business 4 și 5, Nusco Tower 2, Metrorex Magistrala 4, E-ON Târgu Mureș, Autoliv Lugoj.

Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru și alamă de către Louis Opländer, compania are reprezentanțe în mai mult de 60 de țări și peste 7.500 de angajați.

Tranzacție: Fondul de investiții Secure Property cumpără jumătate din portofoliul din România al Helios Phoenix și devine unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondul de investiții Secure Property cumpără jumătate din portofoliul din România al Helios Phoenix și devine unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice

În România, compania operează din 1998. În 2018, ultimul an raportat, a avut afaceri de 70 milioane lei și un profit net de 4,7 milioane lei, cu 57 de angajați.

La nivel de grup, afacerile depășesc 1,3 miliarde de euro.

Principalul competitor pe piața autohtonă a nemților de Wilo România este reprezentanța locală a companiei daneze Grundfos.

viewscnt
Afla mai multe despre
wilo romania
pompe
sisteme de pompare
rezultate financiare