Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția de 100 milioane de euro prin care NEPI a cumpărat Shopping City Sibiu

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția de 100 milioane de euro prin care NEPI a cumpărat Shopping City Sibiu
scris 11 iul 2016

Consiliul Concurenței a anunțat luni că a aprobat tranzacția prin care fondul sud-african de investiții NEPI, care deține pe piața românească mai multe proiecte de birouri și centre comerciale, a cumpărat centrul comercial Shopping City Sibiu de la Argo Group, valoarea tranzacției fiind de 100 de milioane de euro.

Tranzacția a inclus și preluarea firmei Bel Rom Trei SRL.

NEPI a anunțat achiziția Shopping City Sibiu la finalul lunii trecute, dar finalizarea tranzacției depindea de avizul autorității anti-monopol. Consiliul Concurenței a evaluat tranzacțiile din punct de vedere al formării unei poziții dominante pe piață, scrie News.ro.

”Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, se arată în comunicat.

Centrul comercial Shopping City Sibiu are o suprafață închiriabilă de 79.100 metri pătrați.

Acesta a fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafață închiriabilă inițială de 41.000 metri pătrați, care găzduia un hipermarket Auchan și galeria adiacentă, dar și un magazin Leroy Merlin.

Shopping City Sibiu a fost extins ulterior prin adăugarea unui hipermarket Carrefour, branduri de modă și sport, un magazin de mobilă și unul de electronice și electrocasnice.

Praktiker a închis magazinul de la Târgu-Jiu și se concentrează pe remodelarea celorlalte unități din rețea CITEȘTE ȘI Praktiker a închis magazinul de la Târgu-Jiu și se concentrează pe remodelarea celorlalte unități din rețea

Aceasta este cea mai mare tranzacție cu o singură proprietate din afara Bucureștiului de după criza economică, potrivit JLL România.

Parcul comercial din Sibiu a fost evaluat în perioada de criză la peste 110 milioane euro și avea datorii de 84,1 milioane euro către KBC, Investkredit (parte a Volksbank) și Marfin Bank.

La 31 martie, activele totale ale NEPI erau de 2,3 miliarde euro, în creștere cu 35% față de sfârșitul primului trimestru al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
nepi
shopping city sibiu