Afacerile producătorului de pavele Symmetrica au ajuns la aproape 10 milioane de euro în primul semestru

Afacerile producătorului de pavele Symmetrica au ajuns la aproape 10 milioane de euro în primul semestru

Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 11 iul 2016

Compania Symmetrica, producător autohton de pavele și borduri vibropresate, a raportat, în prima jumătate a acestui an, afaceri de 44,4 milioane de lei (aproximativ 9,7 milioane de euro) și a livrat aproximativ 1,5 milioane de metri de produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Majorarea livrărilor către segmentul privat, mai ales pe zona rezidențială, susținută și de lansarea de noi game de produse adaptate cerințelor pieței, a avut un impact pozitiv în business-ul companiei în primele șase luni din acest an”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

În opinia sa, principalele probleme întâmpinate în prima jumătate din an pe piața de pavele și borduri au fost cele legate de termenele de încasare a lucrărilor cu fonduri bugetare și scăderea numărului de proiecte de infrastructură scoase la licitație. De asemenea, o altă problemă ce persistă este cea a lipsei de forță de muncă calificată, mai ales pe segmentul de montaj.

Praktiker a închis magazinul de la Târgu-Jiu și se concentrează pe remodelarea celorlalte unități din rețea CITEȘTE ȘI Praktiker a închis magazinul de la Târgu-Jiu și se concentrează pe remodelarea celorlalte unități din rețea

Pentru anul în curs, Symmetrica mizează pe un avans cu 5% al afacerilor, comparativ cu 2015, atât în valoare, cât și în volum.

„Ținând cont de evoluția foarte bună a pieței în prima jumătate a anului, estimăm că până la finele anului vom raporta, în total, o creștere de 5% a afacerilor companiei, la circa 91,5 milioane de lei (circa 20,3 milioane de euro)”, a subliniat Sebastian Bobu.

Anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro), în creștere cu 15% față de valorile raportate în anul precedent, compania livrând trei milioane de metri de produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
symmetrica
pavele
borduri
constructii