Criză de apartamente de închiriat la Târgu Mureș, după ce s-au înăsprit condițiile de creditare

Criză de apartamente de închiriat la Târgu Mureș, după ce s-au înăsprit condițiile de creditare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Deși prețurile au crescut față de anul trecut oamenii aleg să stea în chirie în principal din cauza faptului că s-au înăsprit condițiile de creditare pentru achiziționarea unui apartament, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Chiriile la Târgu Mureș încep de la o medie de 300 de euro pentru o garsioneră și 400 de euro pentru un apartament cu două camere, explică reprezentantul unei agenții imobiliare, Cosmin Blaga: „În Târgu Mureș, chiriile au crescut anul acesta față de anul trecut, dacă vorbim de garsoniere sau apartamente cu o cameră, prețul chiriilor este de la 250 de euro în sus. Cele mai multe se găsesc la prețul aproximativ de 300 de euro/lună. Media este de 400 de euro, la apartamentele cu două camere”.

VIDEO Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldova. A luat foc o magistrală de gaz. Patru muncitori au murit și alți cinci au fost răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldova. A luat foc o magistrală de gaz. Patru muncitori au murit și alți cinci au fost răniți

Costurile sunt asemănătoare cu cele din Brașov, și mai mici decât la Cluj-Napoca, dar cererea este mai mare decât oferta, la Târgu Mureș.

Zonele cele mai căutate sunt cartierele din apropierea UMFST și a Spitalului Județean de Urgență. Cosmin Blaga, reprezentant Prest Imobiliare: „Aceeași situație o avem la Brașov, Brașovul seamănă foarte mult la prețuri din piața imobiliară cu Târgu Mureșul, în schimb, Clujul este la prețuri mai mari. Orașul Târgu Mureș nu este atât de mare, și evident că este o cerere foarte mare, iar oferta este mai mică. Aș putea să spun că este chiar o criză de apartamente de închiriat la Târgu Mureș la ora actuală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
targu mures
chirie