Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni, față de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 12,4%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut pe total cu 12,4%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de reparații capitale (+33,5%), lucrările de construcții noi (+10,5%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+10,4%)”, arată datele INS.

EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+33,6%) și la clădirile nerezidențiale (+0,4%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 6,4%, scrie News.ro.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,1%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+32,4%), lucrările de construcții noi (+11,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,7%).

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la construcțiile inginerești (+32,8%) și la clădirile nerezidențiale (+0,8%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 5,6%

Iulie 2023 comparativ cu iunie 2023

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 3,8%, scădere evidențiată la lucrările de reparații capitale (-12,6%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-11,5%). Lucrările de construcții noi au crescut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la clădirile nerezidențiale (-9,9%), clădirile rezidențiale (-3,2%) și la construcții inginerești (-0,7%).

Suedia se pregătește pentru o agravare a problemelor din sectorul imobiliar CITEȘTE ȘI Suedia se pregătește pentru o agravare a problemelor din sectorul imobiliar

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,5%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+6,3%).

Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 5,1% fiecare.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+3,3%) și la clădirile rezidențiale (+0,3%). Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 6%.

Iulie 2023 comparativ cu iulie 2022

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut pe total cu 15,8%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (+22,8%), lucrările de întreținere și reparații curente (+14,6%) și la lucrările de construcții noi (+15,3%).

Pe obiecte de construcții, creștere s-a înregistrat la construcțiile ingineresti (+37,6%) și la clădirile nerezidențiale (+7,7%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 14,3%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 15,9%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de reparații capitale (+23,8%), lucrările de întreținere și reparații curente (+17,5%) și la lucrările de construcții noi (+15,1%).

Pe obiecte de construcții, creștere s-a înregistrat la construcțiile inginerești (+37,7%) și la clădirile nerezidențiale (+8,1%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 13,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins