CTP extinde parcul logistic CTPark Bucharest West cu 50 de hectare, pe care vrea să construiască spații de 275.000 mp

CTP extinde parcul logistic CTPark Bucharest West cu 50 de hectare, pe care vrea să construiască spații de 275.000 mp
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 mar 2017

CTP, unul dintre cei mai mari investitori în spații logistice și industriale din România, a cumpărat un teren de 50 de hectare adiacent parcului CTPark Bucharest West, pe care vrea să construiască noi depozite cu o suprafață totală de peste 275.000 metri pătrați, a anunțat joi compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Terenul recent achiziționat crește suprafața parcului logistic situat în apropiere de București la mai mult de 100 de hectare, potrivit CTP, care precizează că decizia de a extinde parcul a fost luată pe fondul cererii ridicate din piață.

Compania intenționează să construiască peste 275.000 metri pătrați de spații pe noul teren. În prezent, CTPark Bucharest West dispune de spații cu o suprafață închiriabilă de circa 130.000 metri pătrați, iar CTP a demarat deja construcția unor proiecte suplimentare cu o suprafață similară.

EXCLUSIV Ministrul Turismului: Chinezii vor construi câteva sute de apartamente de vacanță la Saturn. Este una dintre cele mai importante investiții pe care le-am avizat pe litoral CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Turismului: Chinezii vor construi câteva sute de apartamente de vacanță la Saturn. Este una dintre cele mai importante investiții pe care le-am avizat pe litoral

Potrivit informațiilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care analizează acordarea unui împrumut către CTP de peste 29 milioane euro pentru construcția a două noi depozite în cadrul CTPark Bucharest West, costurile totale ale proiectului (valoarea clădirilor existente din parc și cheltuielile cu dezvoltarea celor 2 depozite), se ridică la aproape 109 milioane de euro.

CTP extinde parcul logistic CTPark Bucharest West cu 50 de hectare, pe care vrea să construiască spații de 275.000 mp

CTP, companie cu capital olandez, a preluat CTPark Bucharest West de la Prologis în 2015, într-o tranzacție estimată la 60 milioane de euro. Parcul este situat la circa 23 kilometri de București, în Bolintin-Deal.

În prezent, CTP construiește în toată România și închiriază simultan proiecte în București, Timișoara și Arad.

Dezvoltatorul a anunțat recent că a ajuns la investiții de 250 milioane euro în România, având un portofoliu de proprietăți industriale clasa A de peste 500.000 de metri pătrați și țintind extinderea până la un milion de metri pătrați în următorii doi ani.

Proiectele CTP sunt cofinanțate de bănci diferite, inclusiv Erste Bank, Societe Generale și Raiffeisen.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
ctpark bucharestt west
teren
achizitie
spatii logistice