CTP preia, în Germania, Deutsche Industrie REIT și intenționează să investească încă un miliard de euro

CTP preia, în Germania, Deutsche Industrie REIT și intenționează să investească încă un miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2022

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice de clasa A din România, a finalizat oferta de preluare și delistare a Deutsche Industrie REIT-AG, care atrage după sine o scalare rapidă a businessului în cea mai mare economie a Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deutsche Industrie REIT-AG este o companie imobiliară germană listată, cu sediul în Potsdam, având în portofoliu circa 90 de proprietăți din Germania, cu o valoare contabilă de 688 milioane euro.

CTP Germania reprezintă acum aproximativ 15% din portofoliul CTP și devine a treia piață ca mărime pentru CTP după valoarea brută  a activelor, după Cehia (42%) și România (21%).

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro

În următorii cinci ani, CTP Germania intenționează să investească încă un miliard de euro în dezvoltarea de proiecte industriale și logistice. Totodată, CTP va implementa o strategie de dezvoltare pentru a dubla actuala suprafața închiriabilă a CTP Germania la 3,2 milioane de metri pătrați până în anul 2026. 

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator parcuri industriale și logistice din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă, deținând peste 7,1 milioane de metri pătrați de spații în nouă țări la 30 septembrie 2021. 

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
depozite