EXCLUSIV FOTO Un investitor israelian pregătește o rețea de ansambluri rezidențiale cu sute de vile și mii de apartamente în București și împrejurimi

EXCLUSIV FOTO Un investitor israelian pregătește o rețea de ansambluri rezidențiale cu sute de vile și mii de apartamente în București și împrejurimi

Otopeni City Gardens

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 feb 2022

Investitorul israelian Shmuely David Hay, care a acumulat înainte de criza imobiliară din 2008 zeci de hectare de terenuri în București și împrejurimi, lansează, sub brandul City Gardens, o rețea de ansambluri rezidențiale cu sute de vile în Otopeni și mii de apartamente în București și Ploiești, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Shmuely David Hay, în parteneriat cu Shmuely Yosefh, a acumulat, în 2006-2007, apartamente și zeci de hectare de teren în București și Ploiești. Prima lor dezvoltare locală a fost ansamblul rezidențial Titan City Gardens, finalizat în 2014 în spatele IKEA Pallady, iar în 2018 au început construcția Otopeni City Gardens, un ansamblu cu 151 de vile, încă în lucru. 

„Am înregistrat la OSIM brandul City Gardens, sub care vom dezvolta o rețea de proiecte rezidențiale. Avem în desfășurare Otopeni City Gardens, care are gândite 151 de vile individuale pe 7 hectare de teren. Proiectul este vândut în proporție de 80%. O parte dintre vile sunt deja finalizate.

Pregătim și Odăi City Gardens cu 74 de vile, pe un teren total de 2 hectare tot în Otopeni. Așteaptăm autorizarea unui nou proiect în Titan, unde mai avem și alte terenuri. Mai avem un teren, pentru un proiect rezidențial mai mare, lângă Jumbo Ploiești, la care sunt negocieri și pentru o benzinărie și un fast food cunoscut în România și lume“, a declarat, pentru Profit.ro, Marius Kiriță, reprezentantul City Gardens.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro

Shmuely David Hay și Shmuely Yosefh dețin peste 2 hectare de teren pe aceeași stradă cu complexul Palladium, cu circa 2.500 de apartamente, dezvoltat de familia Negoiță în spatele fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului. Pe acest lot, investitorii israelieni au în curs de autorizare un ansamblu cu blocuri de 10 etaje și o suprafață desfășurată de peste 60.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 700 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Proiectul prevede 923 de locuri de parcare subterane și supraterane.

Investitorii israelieni au în curs de consolidare și o clădire istorică din centrul Bucureștiului, pe care o transformă în spații pentru birouri. Clădirea Brătianu 12, denumită după adresa imobilului, este structurată pe 8 etaje.


Record de locuințe vândute în 2021

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu aproape 16% în 2021, comparativ cu anul anterior, până la aproape 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor din ultimele 3 luni, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Tranzacțiile din 2021 marchează al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu  circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
shmuely david hay
shmuely yosefh
city gardens