Cu programul Prima Casă blocat temporar, românii au început să cumpere locuințe mai scumpe

Cu programul Prima Casă blocat temporar, românii au început să cumpere locuințe mai scumpe
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 6 oct 2016

Piața rezidențială a avut un început de toamnă dinamic pentru proiectele medium - high, cu apartamente de peste 100.000 euro, în condițiile în care programul Prima Casă a fost blocat o perioadă, epuizând plafonul garanțiilor de stat alocate. Între timp, plafonul a fost suplimentat. Numai în luna septembrie Premier Estate Management a vândut 37 de apartamente în valoare de peste 4 milioane de euro, situate în ansamblurile rezidențiale Asmita Gardens și Ibiza Sol din Pipera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Un astfel de volum al tranzacțiilor este de obicei frecvent în cazul proiectelor cu imobile de 30.000-60.000 euro, ceea ce ne arată tendința cumpărătorilor de a se orienta către apartamente de o calitate superioară din punct de vedere al construcției, zonei, precum și facilităților disponibile în cadrul complexului sau în apropiere” a declarat Andreea Comșa, managing director Premier Estate Management.

Cele mai căutate apartamente au fost cele cu 3 camere, în procent de 70%, urmate de apartamentele cu 2 camere (18%) și de cele cu 4 camere (12%). Gradul de ocupare în ambele proiecte a ajuns în prezent la aproximativ 75-80%.

Majoritatea cumpărătorilor au vârste cuprinse între 35 – 40 de ani, sunt căsătoriți și au deja copii sau au în plan un copil în viitorul apropiat. Aproximativ 60% dintre aceștia și-au achiziționat locuința prin credit ipotecar, în timp ce restul de 40% au optat pentru varianta ratelor la dezvoltator.

Maltezii de la Zacaria Group investesc 11 milioane euro într-un cartier de blocuri lângă stația de metrou Străulești CITEȘTE ȘI Maltezii de la Zacaria Group investesc 11 milioane euro într-un cartier de blocuri lângă stația de metrou Străulești

Construit pe o suprafață totală de 150.000 mp, complexul rezidențial Asmita Gardens a fost finalizat în anul 2012 și este situat pe malul răului Dâmbovița, pe Splaiul Unirii, iar prețurile apartamentelor variază între 99.000 euro și 179.000 euro (prețuri fără TVA), în funcție de tipul și suprafața apartamentului.

Complexul rezidențial Ibiza Sol Residence este situat în zona Pipera, este format din 14 clădiri S+P+3, o grădina de 12.000 mp, 2 piscine cu jacuzzi, zonă de spa cu saune, un teren de minigolf, sală de fitness și un club pentru copii. Prețurile apartamentelor pornesc de la 99.000 euro pentru un apartament cu 3 camere , suprafață construită de 147 mp și ajung până la 145.000 euro pentru un apartament cu 4 camere, suprafață construită de 163 mp.

viewscnt
Afla mai multe despre
studiu
apartamente
scumpe