Bauelemente a finalizat o investiție de 3,5 milioane euro într-o fabrică la Ploiești pentru producerea de stâlpi pentru agricultură

Bauelemente a finalizat o investiție de 3,5 milioane euro într-o fabrică la Ploiești pentru producerea de stâlpi pentru agricultură
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 5 mai 2016

Producătorul de prefabricate din beton Bauelemente, parte a grupului Baupartner, deținut de omul de afaceri german Michael Dietrich, a finalizat o investiție de 3,5 milioane de euro într-o fabrică lângă Ploiești, unde va extinde producția de stâlpi din beton precomprimat pentru agricultură.

Urmărește-ne și pe Google News

Acești stâlpi (șpalieri) sunt folosiți ca elemente de susținere în pomicultura intensivă, în viticultură și pentru împrejmuiri. Compania a început să fabrice stâlpi din beton pentru agricultură în 2008, alocând inițial 1,5 milioane de euro doar pentru o linie de fabricație, însă potrivit spuselor lui Michael Dietrich, aceste produse nu reprezentau decât o nișă în cadrul businessului de construcții.

Pentru că șpalierii au început să fie tot mai ceruți pe piața internă, Michael Dietrich a decis să mai investească 3,5 milioane de euro, din fonduri proprii și credite, pentru a produce o gamă completă de stâlpi pentru toate tipurile de pomi fructiferi și pentru viticultură. În noua facilitate, care are o capacitate de producție de circa 600.000 de elemente anual, vor lucra 17 persoane.

Bauelemente a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 98,6 milioane de lei (22,1 milioane de euro) și un profit de 9,2 milioane de lei (2 milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe. 

Anul trecut, compania a avut afaceri în ușoară creștere, până la 25 de milioane de euro, din care 1 milion de euro le-au reprezentat doar vânzările de stâlpi din beton pentru agricultură.

”Targetul nostru pentru vânzările de stâlpi din beton pentru agricultură este de a atinge 3-4 milioane de euro începând cu 2016-2017”, a spus Călin Bailuc, directorul Bauelemente.

Michael Dietrich a explicat că, pentru 2016, estimează un avans de circa 10% a afacerilor, până la aproape 28 de milioane de euro.

Proprietarul Barrier vrea să construiască a doua fabrică în 2018, investiție de cel puțin 10 mil.euro CITEȘTE ȘI Proprietarul Barrier vrea să construiască a doua fabrică în 2018, investiție de cel puțin 10 mil.euro

Creșterea cererii pentru acest produs a venit în principal datorită fondurilor europene pe care le-au accesat agricultorii din România, cum ar fi programele de reconversie pentru vița-de-vie. De altfel, circa 30%-40% din vânzări au fost asigurate de către clienții care au accesat bani europeni.

Compania are în portofoliu proiecte realizate pentru rețeaua Kaufland, pentru centrul comercial Vulcan, iar, în prezent, lucrează cu dezvoltatorul de parcuri logistice CTP la CTPark Bucharest West, situat pe autostrada A1, și cu NEPI pentru mall-ul din Piatra Neamț care urmează să fie inaugurat în acest an.

Grupul Baupartner, înființat în 2006, cuprinde 15 companii care activează pe piața din România în diverse domenii de la proiectare, construcții, producție de elemente prefabricate din beton, producție de țevi sudate, producție de energie regenerabilă din biogaz, imobiliare și agricultură. La nivel de grup, cifra de afaceri consolidată a fost de 50 de milioane de euro în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
bauelemente
prefabricate beton
agricultura
baupartner