Dezvoltatorul austriac S IMMO va extinde mall-ul Sun Plaza până în 2018, după ce a demarat proiectul de birouri The Mark

Dezvoltatorul austriac S IMMO va extinde mall-ul Sun Plaza până în 2018, după ce a demarat proiectul de birouri The Mark
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Dezvoltatorul austriac S IMMO Ag va investi 75 de milioane de euro pentru proiectul The Mark, ce presupune construirea a două clădiri de birouri de tip A, cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați, pe Strada Buzești, în apropiere de Piața Victoriei din București, dar și pentru remodelarea centrului comercial Sun Plaza, au anunțat reprezentanții companiei, joi, într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Construcția celor două clădiri de birouri din proiectul The Mark a început în iulie 2016 și urmează a fi finalizată în a doua jumătate a anului 2018, după o investiție de 45 de milioane de euro, scrie News.ro.

Proiectul va ave o suprafață construită de 43.000 de metri pătrați, din care 25.000 de metri pătrați reprezintă suprafața care poate fi închiriată. Chiria va fi de 18,5 euro pe metrul pătrat.

“Am investit 20 de milioane de euro până acum în proiect pentru achiziția terenului și pentru autorizații. Și de acum înainte vom mai investi încă 45 de milioane de euro”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al conducerii S IMMO.

Clădirile de clasa A sunt amplasate la intersecția dintre Calea Griviței cu Strada Buzești din București.

Proiectul The Mark a fost anunțat încă din 2012, dar reprezentantul S IMMO susține că acest proiect a fost amânat deoarece au considerat că nu era momentul oportun pentru a construi, dar și din cauza întârzierii autorizațiilor.

VIDEO Autoritățile din Dubai au început construcția turnului care va deveni cea mai înaltă clădire din lume CITEȘTE ȘI VIDEO Autoritățile din Dubai au început construcția turnului care va deveni cea mai înaltă clădire din lume

Pe lângă proiectul de birouri, dezvoltatorul mai deține centrul comercial Sun Plaza, care este situat în zona de sud a Capitalei și este construit pe o suprafață de 200.000 mp.

Mall-ul va fi reconfigurat și extins cu încă 11.000 mp, în mai mult etape până în 2018, cu o investiție de 30 de milioane de euro.

Întrebat dacă S IMMO intenționează să vândă vreuna din proprietățile pe care le deține în România, Wachernig a spus că ia în calcul acest lucru.

“Nu suntem un muzeu de proprietăți imobiliare, de aceea dacă primim un preț corect pentru Novotel sau pentru The Mark suntem dispuși să vindem. Am primit oferte pentru Sun Plaza, dar nu am primit prețul corect de aceea nu îl vindem”, a menționat Wachernig.

În România, dezvoltatoul S IMMO este prezent de 10 ani și a investit în total 200 de milioane de euro în mall-ul Sun Plaza, în spațiile de birouri din apropierea centrului comercial, dar și în hotelul Novotel din București, proprietate pe care compania o deține.

În primele șase luni din acest an, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 95,5 milioane de euro la nivelul întregului grup, față de 92,2 în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
s immo
sun plaza