Drulă: Există oameni care au călcat în picioare orice fel de regulă de urbanism și care au tratat Bucureștiul ca pe vestul sălbatic

Real Estate&Construcții   
Drulă: Există oameni care au călcat în picioare orice fel de regulă de urbanism și care au tratat Bucureștiul ca pe vestul sălbatic

Fostul lider USR Cătălin Drulă, unul dintre posibilii candidați la Primăria Capitalei, susține că, în București, sunt dezvoltatori de bună-credință, dar și rechini imobiliari care au tratat orașul ”ca pe vestul sălbatic”. Drulă a relatat un episod din Parlament, când o firmă care derula proiecte imobiliare a trimis un avocat să susțină cauza. ”Eu nu am văzut ceva atât de agresiv. Deci mai aveau un pic și scuipau pe parlamentari”, a spus fostul lider USR.

Cătălin Drulă s-a poziționat de partea lui Nicușor Dan în disputa pe care fostul primar general a avut-o cu spitalul privat Sanador. ”Este o clădire de birouri lângă. Le ia toată lumina la geam într-o zonă ultra-aglomerată. Nicușor Dan nu a făcut aceste lucruri de amorul artei”, a spus Drulă, la Prima TV.

Urmărește-ne și pe Google News

Deputat USR, Cătălin Drulă a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă există o mafie imobiliară în București, scrie News.ro.

”Cred că există și dezvoltatori de bună credință. Sunt sigur. Și există și oameni care au călcat în picioare orice fel de regulă de urbanism și care au tratat Bucureștiul ca pe vestul sălbatic, afectând dezvoltarea acestui oraș. Asta o știm cu toții. E nevoie de un urbanist de calitate. Lupta lui Nicușor Dan a fost o luptă pentru un urbanism de calitate. În curând vom avea acel Plan Urbanistic General care ar trebui să rezolve problema și să putem merge mai departe cu lucruri care până acum nu au putut fi rezolvate. Dar am văzut din partea unor dezvoltatori imobiliari cărora le pasă mai puțin de oraș… Da, cred că rechini e cuvântul potrivit. Care e ideea? În momentul în care faci o dezvoltare imobiliară, ai o responsabilitate și față de spațiul public. Și sunt niște proiecte absolut excepționale în oraș, mie îmi crește inima. Avem nevoie mare de spații publice și avem nevoie de dezvoltare în acest oraș. Dar ce au făcut alții, nu vreau să le dau numele, i-am văzut inclusiv în Parlament. Au trimis un avocat sau un lobby-ist.

Eu nu am văzut ceva atât de agresiv. Deci mai aveau un pic și scuipau pe parlamentari. Cu procese împotriva ONG-urilor, de astea de tip închis gura. E o agresivitate care nu-și are loc. Cred că acest oraș se poate dezvolta armonios”, a spus Drulă.

Germanii ies în stradă pentru a protesta față de chiriile în creștere CITEȘTE ȘI Germanii ies în stradă pentru a protesta față de chiriile în creștere

Deputatul USR susține că reproșurile la adresa lui Nicușor Dan, că ar fi blocat dezvoltarea orașului, au fost atacuri de campanie. În aces sens, Cătălin Drulă s-a poziționat de partea lui Nicușor Dan în disputa juridică pe care fostul primar general a avut-o cu clinica privată Sanador.

”Ăsta a fost un atac la adresa lui Nicușor Dan, că blochează orașul. Până și cu discuția asta cu corpul Sanador… Puteți să mergeți acolo. Putem să mergem cu o cameră să filmăm. Este o clădire de birouri lângă. Le ia toată lumina la geam într-o zonă ultra-aglomerată. Nu o să mă dau eu expert în urbanism acum, dar eu spun că Nicușor Dan nu a făcut aceste lucruri de amorul artei. Chiar sunt niște lucruri care se pot discuta așezat și în Comisia de Urbanism a Capitalei, și cu o deschidere care să găsească un echilibru corect. Astea sunt atacuri de campanie, că ar fi vorba despre blocare. E vorba despre o respectare a legii și o dezvoltare rațională. Eu spun foarte deschis că București are nevoie de dezvoltare și sunt ferm convins că și Nicușor Dan exact asta își dorește: proiecte de calitate. Nu vreau să facă nu știu ce număr de etaje, ocupând complet parcela, în care nu înțelegi cum o să iasă de acolo mii de mașini, fără o școală, fără o creșă. Hai să nu discutăm doar despre aceștia care sunt rechini. Există dezvoltatori care construiesc de calitate și care sunt foarte dispuși să construiască de calitate. Bucureștiul are resurse economice încât oamenii să plătească. Evident, costă un pic mai mult. Eu cred că există o variantă în care noi, după 35 de ani de dezvoltare sălbatică și de restaurare a legalității, să mergem înainte într-un fel în care se dezvolte acest oraș armonios”, a explicat Cătălin Drulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
durla
imobiliare
urbanism