EVERGENT Investments a crescut averea acționarilor săi cu 19,4% în 2021 și propune un dividend cu randament de 5,39%

EVERGENT Investments a crescut averea acționarilor săi cu 19,4% în 2021 și propune un dividend cu randament de 5,39%
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 mar 2022

Consiliul de administrație convoacă Adunările generale ordinară și extraordinară pentru 28/29 aprilie 2022

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de administrație al EVERGENT Investments a hotărât convocarea Adunărilor generale extraordinară și ordinară ale acționarilor pentru data de 28/29 aprilie 2022. Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi supuse votului acționarilor sunt: aprobarea unui nou program de răscumpărare a propriilor acțiuni, repartizarea unui dividend cu un randament de 5,39% din rezultatul net al exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021 și aprobarea rapoartelor financiare individuale și consolidate aferente exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021.

Compania continuă să returneze valoare acționarilor săi și propune acordarea de dividende în valoarea de 62,3 milioane de lei, cu o valoare a dividendului de 0,065 lei/acțiune, un randament de 5,39% și payout de 41,7%. Ratele de distribuire ale dividendelor din ultimii ani demonstrează atât predictibilitatea acordării de dividende acționarilor pe o baza consistentă, cât și stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit poziția financiară puternică pe piață.

EVERGENT Investments menține politica de remunerare a acționarilor printr-un mix optim între o politică predictibilă de dividend și programe anuale de răscumpărare. Astfel, propune un nou program de răscumpărare a maxim 28.025.000 acțiuni, reprezentând 2,856% din capitalul social, din care maxim 19.625.000 acțiuni vor fi răscumpărate la un preț maxim per acțiune de 2,2 lei în scopul reducerii capitalului social, prin anularea acțiunilor, și maxim 8.400.000 acțiuni prin operațiuni în piață, în vederea distribuirii către angajații, administratorii și directorii societății, în cadrul unor programe de tip “stock option plan”.

„ Anul 2021 a fost un an deosebit de dinamic si plin de provocari pentru toate sectoarele de activitate, dar noi am continuat implementarea strategiei pe termen lung, aspect care ne defineste. Am depasit, astfel, pragul de semnificatie de 500 milioane EURO (2,553 miliarde lei) la 31 decembrie 2021, insemnand o crestere cu 19,4% a averii actionarilor nostri. De asemenea, am generat un rezultat net de 149,3 milioane lei, cu 102% mai mare fata de valoarea bugetata. Rezultatul net este compus din profitul net de 46,4 milioane lei si castigul net din vanzarea activelor financiare in valoare de 102,9 milioane lei. Acest rezultat ne permite sa plasam capital in noi investitii, in timp ce continuam politica predictibila de remunerare a actionarilor prin dividend si programe de rascumparare pentru a returna valoare actionarilor nostri.

Desi economia a continuat sa se redreseze in 2021, ineficientele determinate de pandemie au pus o presiune enorma pe lanturile de aprovizionare contribuind substantial la cresterea inflatiei. In 2022 observam conturarea unei perioade de incertitudine, si din cauza conflictului din Ucraina cu implicatii si modificari structurale ale economiei globale.

Asadar, activam intr-un domeniu in care singura constanta este schimbarea insa, nu este o misiune usoara sa livrezi performanta in mod continuu. Printr-o abordare activa bazata pe expertiza si experienta echipei dar si adaptabilitatea strategiei, deciziile noastre de investitii genereaza valoare pentru intreg spectrul stakeholderilor.”- a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general.

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments