FOTO&DOCUMENT Adrian Sârbu vinde telefericul din Sinaia. Ofertă de la ginere pentru Clăbucet

FOTO&DOCUMENT Adrian Sârbu vinde telefericul din Sinaia. Ofertă de la ginere pentru Clăbucet

Sursă foto: Sierra Quadrant

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 29 mar 2022

Active ale companiei Teleferic Prahova, controlată indirect de fondatorul și proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, intrată în insolvență în 2016, au fost scoase la vânzare prin licitație, constând în instalații de transport pe cablu, clădiri, construcții, amenajări și terenurile ce compun activul "Teleferic Sinaia", relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prețul de pornire este de 3,33 milioane euro (aproape 17 milioane lei), iar garanția de participare se cifrează la circa 1,7 milioane lei.

Mediafax Group, cu Ziarul Financiar, și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro.

Băncile încep să publice veniturile managerilor. La BRD, directorul executiv François Bloch ajunge la peste un milion de euro brut, iar directorii generali adjuncți, la aproape jumătate cât acesta CITEȘTE ȘI Băncile încep să publice veniturile managerilor. La BRD, directorul executiv François Bloch ajunge la peste un milion de euro brut, iar directorii generali adjuncți, la aproape jumătate cât acesta

Activul este compus din telecabinele duble de la cotele 1.400 și 2.000, telescaunul care face legătura dintre cele două cote, telescaunul și teleschiul de la Valea Dorului, plus terenuri în suprafață totală de 7.400 metri pătrați. Instalațiile de transport pe cablu sunt vândute cu tot cu stații, stâlpi de susținere, motoare de tracțiune, echipamente electrice, sisteme de cabluri și angrenare, vehicule, sisteme de supraveghere și instalații de control și acces.

Cele două telecabine au fost construite în 1970.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE RA-APPS anunță că Traian Băsescu și familia sa au obligația de a elibera locuința de protocol în termen de 60 de zile, după decizia definitivă a instanței prin care s-a constatat că a avut calitatea de colaborator al Securității CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE RA-APPS anunță că Traian Băsescu și familia sa au obligația de a elibera locuința de protocol în termen de 60 de zile, după decizia definitivă a instanței prin care s-a constatat că a avut calitatea de colaborator al Securității

"Zona este activă din punct de vedere economic, amplasare favorabilă pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare de mici dimensiuni. Există rețea de gaze, rețea de electricitate, rețea de canalizare și telefonie. Proprietățile sunt permisibile legal, posibile fizic, fezabile financiar și maxim productive", se arată în anunțul de vânzare.

În perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, Teleferic Prahova SA a înregistrat o cifră de afaceri de 6,15 milioane lei și a efectuat plăți de 4,6 milioane lei.

Heineken își suspendă activitatea în Rusia CITEȘTE ȘI Heineken își suspendă activitatea în Rusia

Acționarul majoritar al companiei este Prosperya Financial Management SRL, cu 92,6% din capital. Aceasta este controlată de Consiglia Management Intl SRL, cu 75,5% din părțile sociale. La Consiglia, asociat principal este Smart Financial Services SRL (70%), entitate la care acționar și administrator unic este Adrian Sârbu.

Potrivit datelor termene.ro, analizate de Profit.ro, Teleferic Prahova SA a primit în toamna anului trecut o ofertă de cumpărare a clădirilor și terenurilor stațiilor de telescaun Clăbucet din Predeal, de la compania Abandon Entertainment SRL. Aceasta este controlată de către Sorin Bacula, soțul Almei Sârbu, fiica lui Adrian Sârbu. Creditorii Teleferic Prahova SA au discutat oferta în noiembrie 2021 și au decis să amâne luarea unei decizii cu privire la aceasta "până la prezentarea unor clarificări cu privire la imobilele ce fac obiectul ofertei".

Uniunea Europeană a importat 58% din necesarul său de energie, în special din Rusia CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană a importat 58% din necesarul său de energie, în special din Rusia

Sorin Bacula este asociat cu proprietarul grupului Mobexpert, omul de afaceri Dan Șucu, la companiile de acvacultură Piscicola Sarichioi SA și Torviter SRL.

După cum a relatat în exclusivitate Profit.ro în ianuarie, Dan Șucu a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, cu scopul de a deveni ulterior principalul acționar al companiei, care mai are în portofoliu publicațiile Ziarul Financiar și Business Magazin.

Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin. REACȚIA președintelui rus CITEȘTE ȘI Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Vladimir Putin. REACȚIA președintelui rus

Mediafax Group, cu Ziarul Financiar, și-a cerut insolvența pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro, decizia fiind semnată de judecătorul sindic în prima parte a anului 2015. În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanțarea capitalului de lucru.

La momentul insolvenței, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro, dar între timp Sârbu a mai vândut din active, respectiv mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV, Go4IT și The One.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian sarbu mediafax
teleferic prahova sa
teleferic sinaia
teleferic predeal
dan sucu
adrian sarbu insolventa
adrian sarbu vanzari active