EXCLUSIV Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, dezvoltat pe un teren de la George Becali

EXCLUSIV Andrei Lișinschi intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, dezvoltat pe un teren de la George Becali

Andrei Lișinschi SURSA FOTO: Facebook

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 sep 2022

Gălățeanul Andrei Lișinschi, care a moștenit afacerea din metalurgie Profiland dezvoltată de tatăl său, intră pe piața rezidențială cu un proiect amplu, cu peste 400 de apartamente, în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren ce i-a aparținut omului de afaceri George Becali, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul a cumpărat de la familia Becali două terenuri lipite, cu o suprafață totală de 16.000 de metri pătrați, care vin în continuarea loturilor pe care Alexandra Becali, fiica mijlocie a lui George Becali, pregătește dezvoltarea unor proiecte rezidențiale cu peste 500 de apartamente. Noile dezvoltări imobiliare sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG, Altex.

Lișinschi a proiectat pe acest teren un ansamblu rezidențial format din 4 corpuri de clădire cu subsol și 6 etaje, plus etajul 7 retras, ce va fi construit în două etape, fiecare a câte două blocuri cu 206 apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Proiectul conține un total de 412 apartamente cu 2,3 și 4 camere, plus unități de tip studio, și 543 de locuri de parcare. Investiția în construcția complexului a fost estimată în acte la 17,8 milioane euro.

„Confirmăm că avem planuri pentru o amplă dezvoltare imobiliară în București. Avem o strategie bine conturată și pe termen lung în acest domeniu. Lucrăm acum să definitivăm detaliile pentru proiectul imobiliar din Capitală, pe care le vom comunica în următoarea perioadă“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții proiectului.

EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului

La începutul acestui an, Andrei Lișinschi a vândut dezvoltatorului imobiliar NEPI Rockcastle platforma industrială Intfor din Galați, în suprafață de 17 hectare, pe care cumpărătorul a anunțat că va începe din 2023 dezvoltarea unui parc de retail cu o suprafață de circa 33.000 de metri pătrați.

Cu noul proiect imobiliar, Andrei Lișinschi se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 55 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

Peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare volum din istoria recentă. Numărul caselor și apartamentelor finalizate în București și Ilfov în primul trimestru din 2022 a crescut cu 43% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Numărul ridicat de tranzacții a făcut ca primul semestru din 2022 să fie al doilea cel mai bun semestru din istoria pieței din punct de vedere al numărului de locuințe vândute în București și Ilfov, cu aproximativ 30.350 de tranzacții, în creștere cu 16,6% față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
andrei lisinschi
george becali
profiland
intfor