EXCLUSIV Blue Air își pregătește intrarea pe piața imobiliară printr-un proiect grandios

EXCLUSIV Blue Air își pregătește intrarea pe piața imobiliară printr-un proiect grandios Galerie foto

SURSA FOTO: Anton Volynets | Dreamstime.com

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 nov 2020

Compania aeriană low-cost Blue Air va intra pe piața imobiliară printr-un proiect amplu, cu centru de trainig, birouri, hotel și locuințe, evaluat la peste 100 de milioane de euro și amplasat lângă Pădurea Băneasa, București. Deocamdată, investiția este amânată de pandemie, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul, în suprafață de circa 9,4 hectare, pe care se află o pădure de salcâmi, a fost adus în grupul Blue Air de acționar printr-o firmă specială, Blue Air Investiții. Planul este de construire de imobile cu funcțiuni mixte: hotel, birouri, locuințe și comerț, cu înălțimi de 9 și 11 etaje.

Cum adaptăm educația financiară în pandemie? Soluții pentru noile generații de consumatori de servicii financiare la Conferința Internațională ISF2020, marți 24 noiembrie CITEȘTE ȘI Cum adaptăm educația financiară în pandemie? Soluții pentru noile generații de consumatori de servicii financiare la Conferința Internațională ISF2020, marți 24 noiembrie



Înainte de a intra în proprietatea Blue Air, terenul a fost pe piață la vânzare. 

EXCLUSIV FOTO Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn pentru construcția unui ansamblu rezidențial peste drum de mall-ul Băneasa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn pentru construcția unui ansamblu rezidențial peste drum de mall-ul Băneasa

Pierderile economice suferite în contextul pandemiei COVID-19 au determinat însă compania aeriană Blue Air să apeleze recent la un împrumut de circa 300 milioane de lei, garantat de către statul român și pentru care a fost pusă ipotecă de rang I atât pe teren, cât și pe pădurea adiacentă. Luna trecută, Blue Air a încasat prima tranșă din credit și a anunțat că începe să ramburseze sumele datorate pasagerilor care și-au anulat zborurile încă din primăvară.

Astfel, planul imobiliar al Blue Air este amânat pentru o dată viitoare, însă nu este abandonat. Un astfel de proiect ar necesita o investiție de peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe indicatorii urbanistici aprobați în vecinătate. Pe lângă componentele clasice ale unui proiect imobiliar mixt, Blue Air vrea să construiască aici și un centru de trainig pentru piloți, potrivit surselor Profit.ro.

Lotul este amplasat la intersecția dintre Strada Jandarmeriei și Șoseaua București – Ploiești și peste drum de sediul Blue Air din complexul de birouri Băneasa Business & Technology Park.

EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro

Strada Jandarmeriei a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac se pregătește, acum, să îl extindă. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde vor să investească 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente. Paralel cu acesta, omul de afaceri Sorin Crețeanu pregătește dezvoltarea unui imobil cu locuințe de lux.

În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente. Tot în zonă, o companie a grupului austriac A-Heat, care deține și complexul de wellness Therme din Balotești, a fost autorizată să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente.


Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 83.000 de tranzacții, un record al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce și în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
padurea baneasa
hotel
locuinte