Proprietarii complexului Therme ridică un ansamblu rezidențial lângă Stejarii lui Țiriac

Proprietarii complexului Therme ridică un ansamblu rezidențial lângă Stejarii lui Țiriac

Therme București

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 apr 2020

Compania J2 Evolution, parte a grupului austriac A-Heat, care deține și complexul de wellness Therme din Balotești, a fost autorizată chiar înainte de declanșarea stării de urgență să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente în Pădurea Băneasa, lângă complexul Stejarii, ce-i aparține lui Ion Țiriac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La începutul lunii martie a fost eliberată investitorilor austrieci o autorizație pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu șase blocuri de unu, trei și patru etaje, ce vor cuprinde, în total, 211 apartamente.

În aceeași perioadă, J2 Evolution a obținut un certificat de urbanism pentru o altă adresă, învecinată, unde există un Plan Urbanistic Zonal aprobat în 2016 care permite construcția a aproximativ 1.000 de apartamente pe un teren de 6,3 hectare ce a aparținut omului de afaceri Tiberiu-Bică Postelnicu, nepotul fostului ministru de interne Tudor Postelnicu. Acest teren este chiar lângă complexul Stejarii.

În 2018, Therme Nord București, compania care deține și operează centrul de wellness din Balotești, a intrat în acționariatul unei firme prin care constructorul Aedificia Carpați dezvoltă un bloc cu apartamente în Ghencea.

Afacerile locale ale grupului austriac sunt coordonate de sibianul Robert Hanea, care nu este nici el străin de afacerile imobiliare. Prin firma sa, Bavaria Invest, el deține un teren de 13 hectare în apropiere de Balotești, împărțit în 180 de parcele destinate vânzării, și 21 de hectare la ieșirea din Sibiu spre Agnita. Ambele terenuri sunt destinate dezvoltării unor proiecte rezidențiale.

Strada Jandarmeriei, unde este amplasat proiectul austriecilor, a devenit un punct de interes pentru investițiile imobiliare după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, al omului de afaceri Ion Țiriac. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi. În 2018, belgienii de la Speedwell au cumpărat de la Immofinanz două terenuri pe această stradă, unde vor să investească 100 milioane de euro în circa 800 de apartamente. În spatele belgienilor, dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătește un ansamblu cu circa 100 de apartamente, iar lângă, ciprioții de la Demetra Investments, al căror principal acționar este Logicom – unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C din România, vor să construiască șase blocuri cu aproximativ 350 de apartamente.

EXCLUSIV Moștenitorii lui Marcel Bărbuț intră pe piața imobiliară, după vânzarea Adeplast către Sika CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Moștenitorii lui Marcel Bărbuț intră pe piața imobiliară, după vânzarea Adeplast către Sika

Grupul A-Heat este specializat în producerea de echipamente de refrigerare industrială, sector pe care este prezent în România prin fabrica Jaeggi Industries din Sibiu. Austriecii au inaugurat unitatea de producție din Sibiu în 2015, în urma unei investiții de aproape 15 milioane de euro. Companiile din grupul A-Heat au primit o serie de ajutoare de stat din partea României, în valoare de peste 27 milioane de euro, atât pentru Therme, cât și pentru fabrica din Sibiu.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. Împreună, primele două luni din 2020 au adus cu 18,5% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
therme
a-heat
j2 evolution
tiriac