EXCLUSIV Consola Grup pregătește un ansamblu rezidențial major

EXCLUSIV Consola Grup pregătește un ansamblu rezidențial major

Amplasamentul bazei de producție a Consola Grup în raport cu vecinătățile

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 ian 2022

Compania de construcții Consola Grup, deținută de familia Boștină, pregătește desființarea construcțiilor existente la baza sa de producție din estul Bucureștiului și dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu circa 1.200 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a fost fondată în 1992 de omul de afaceri Nicolae Boștină, fost șef de șantier la unitățile 1 și 2 de la Centrala Nucleară Cernavodă, înainte de 1989, și, ulterior, director general adjunct la Trustul de Construcții Industriale București. Afacerea Consola Grup a fost preluată în 2020, după decesul lui Nicolae Boștină, de moștenitorii săi, acum fiind controlată de fiul acestuia Andrei-Cosmin Boștină, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Consola Grup deține o bază de producție proprie de 23.000 metri pătrați, care cuprinde un atelier de fasonat oțel beton, cu o capacitate de producție de 2.000 tone/lună, un atelier pentru confecționat și reparat cofraje, un atelier pentru confecții metalice, spații de depozitare și utilaje pentru construcții.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Recent, compania a obținut primele acte necesare desființării construcțiilor existente pe baza de producție din zona Pallady și pentru construirea, în loc, a unui ansamblu rezidențial cu blocuri de 10 etaje, ce pot cuprinde până la 1.200 de apartamente. Sursele Profit.ro spun că investitorul vrea să înceapă proiectul cât mai repede, însă anularea în instanță a Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 3 l-ar putea întârzia.

Viitorul proiect este amplasat în spatele platformei industriale Chimopar, zonă în care s-a conturat un puternic pol comercial susținut de retailerii IKEA, Metro, Auchan, Dedeman, Leroy Merlin, Kaufland, Lidl, Jumbo, XXXL Lutz și Decathlon, dar și cu noi dezvoltări rezidențiale, dominate de proiectele familie Negoiță, a primarului Sector 3.


Acest proiect reprezintă intrarea Consola Grup pe sectorul dezvoltărilor imobiliare de anvergură, singurele proiecte în care a acționat până acum ca dezvoltator fiind de talie mică. Cele mai recente proiecte imobiliare pentru care Consola a fost constructor sunt clădirea de birouri The Light, dezvoltată de Ion Rădulea în zona Politehnică a Bucureștiului, și hotelul Hilton Garden Inn Old Town, dezvoltat de Apex Alliance în centrul istoric al Capitalei. Grupul are o sucursală și în Germania, piață pe care a realizat mai multe lucrări de infrastructură.

Consola Grup Construct a cunoscut cei mai profitabili ani din istoria companiei în 2019 și 2020, în care și cifra de afaceri a fost cea mai mare din 2007-2008 încoace. Constructorul a raportat venituri de 26 de milioane de euro și un profit de circa 1,8 milioane euro în 2020, potrivit datelor comunicate Ministerului Finanțelor Publice. Cei 135 de angajați pe care îi are declarați compania în 2020 reprezintă 36% din numărul maxim de salariați avuți de Consola Grup în 2007, anul cu cele mai mari afaceri din istoria sa.

Record de locuințe vândute în 2021

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu aproape 16% în 2021, comparativ cu anul anterior, până la aproape 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor din ultimele 3 luni, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Tranzacțiile din 2021 marchează al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu  circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
consola grup
bostina