EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a lansat prima investiție imobiliară majoră, în zona corporațiilor

EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a lansat prima investiție imobiliară majoră, în zona corporațiilor
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 apr 2023

Theodora Becali Mincu (28 de ani), fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, și soțul său, Mihai Theodor Mincu, au început dezvoltarea primului lor ansamblu rezidențial major, cu 660 de apartamente și 50 de case, pe un teren primit de la George Becali și amplasat în zona corporațiilor din Pipera, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul de circa 3,8 hectare, pe care este ridicat acum proiectul, se află pe malul lacului Pipera, în spatele Ivory Residence (proiect realizat de investitori britanici în locul clădirilor abandonate de compania Arcom, a lui George Becali) și lângă H Pipera Lake, proiectul israelienilor de la Hagag realizat pe un teren cumpărat, în 2018, cu circa 10 milioane de euro tot de la Becali.

EXCLUSIV Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu s-a asociat cu mari antreprenori și intră pe piața ospitalității CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu s-a asociat cu mari antreprenori și intră pe piața ospitalității

„Suntem la etajul 4 cu structura primelor 5 blocuri din faza întâi, care are circa 300 de apartamente. În total sunt proiectate 660 de apartamente, plus 50 de case. Facem și MTM Club pe malul lacului, similar cu ce este la Stejarii, plus o promenadă pe malul lacului. Investiția în acest proiect se ridică la peste 80 de milioane de euro și va fi realizată în maximum 3 ani.

Finanțarea este integral din surse proprii. Ansamblul are o arhitectură similară cu cea de la MTM Residence, dar cu finisaje superioare, cu fațade ventilate. Prețurile încep de la 1.700 de euro/metru pătrat util“, a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Mincu.

Cele 50 de case din proiect sunt deja ridicate: 25 sunt finalizate, iar 25 sunt „la roșu“. Blocurile au patru etaje, plus etajul 5 retras.


MTM Residence este primul proiect al familiei Mihai și Theodora Mincu și a fost anunțat în premieră de Profit.ro. Ansamblul format din 4 blocuri cu 196 de apartamente este construit tot pe un teren al lui George Becali de lângă Ivory Residence.

Mincu a mai dezvoltat, în 2019, un complex cu 6 locuințe de tip duplex în Dobroești.

În octombrie 2019, Mincu s-a căsătorit cu Theodora Becali. El mai are și o afacere specializată în comerțul cu haine de lux.

Mihai și Theodora Mincu au mai primit de la George Becali un teren de circa 3 hectare în spatele Școlii Americane, unde intenționează să mai inițieze un proiect rezidențial la ale cărui detalii lucrează acum. 

EXCLUSIV Fondul ungar de investiții Adventum, unul dintre cei mai activi jucători de pe piața imobiliară românească, ia în considerare extinderea pe retail în România. Primul interviu acordat presei din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul ungar de investiții Adventum, unul dintre cei mai activi jucători de pe piața imobiliară românească, ia în considerare extinderea pe retail în România. Primul interviu acordat presei din România

Familia Becali a vândut, doar în ultimii ani, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi și Dumitru Dragomir, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă. Pe terenuri ce au aparținut lui George Becali pregătesc acum proiecte rezidențiale și Steven Herring – unul dintre cei mai bogați sud-africani, și Amset Prodexim.

Terenurile familiei Becali sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG sau Altex.

Și fiica mijlocie a lui George Becali, Alexandra Becali, a intrat pe piața imobiliară prin inițierea a 3 ansambluri rezidențiale învecinate, care însumează peste 500 de apartamente.

Cu aceste proiecte, Theodora și Alexandra Becali se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
george becali
theodora becali
theodor mihai mincu