EXCLUSIV FOTO Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră în România, în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui Becali. Lângă fostul șef LPF Dumitru Dragomir și sediile Coca-Cola, eMAG, Altex, Mercedes

EXCLUSIV FOTO Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră în România, în zona corporațiilor, pe un teren ce i-a aparținut lui Becali. Lângă fostul șef LPF Dumitru Dragomir și sediile Coca-Cola, eMAG, Altex, Mercedes

Steven Herring la listarea Heriot REIT pe bursa din Johannesburg în 2017

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 dec 2022

Investitorul Steven Herring, unul dintre cei mai bogați sud-africani, intră pe piața imobiliară românească, cu un proiect rezidențial amplasat în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren ce i-a aparținut, în trecut, omului de afaceri George Becali, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Intenționăm să începem prima noastră dezvoltare rezidențială, în Pipera“, a confirmat, pentru Profit.ro, Steven Herring.

El a cumpărat un teren cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați, amplasat între loturile pe care Dumitru Dragomir, fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal, și comerciantul de materiale de construcții Amset Prodexim construiesc propriile proiecte rezidențiale.

EXCLUSIV FOTO Globalworth - prezentat ca discutând cu Banca Transilvania vânzarea sediului Orange. Ar fi prima vânzare din portofoliul local de birouri al Globalworth, la 10 ani de la înființare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Globalworth - prezentat ca discutând cu Banca Transilvania vânzarea sediului Orange. Ar fi prima vânzare din portofoliul local de birouri al Globalworth, la 10 ani de la înființare

Înainte de tranzacționare, terenul a aparținut familiei Becali, potrivit surselor Profit.ro.

Noile dezvoltări imobiliare sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG și Altex.

Herring a proiectat pe acest teren un ansamblu rezidențial format din două corpuri de clădire cu subsol și 6 etaje, plus etajul 7 retras, ce vor totaliza 148 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând cele mai valoroase centre de distribuție din România, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând cele mai valoroase centre de distribuție din România, cu scopul închirierii

Acest proiect marchează intrarea grupului Heriot pe piața imobiliară românească. Unul dintre administratorii afacerii din România a grupului Heriot este John George Mavrokordatos, numit în 2019 consul onorific al Africii de Sud în Nicosia și partener al grupului sud-african Atterbury Europe, cu activitate și în România.


Steven Herring a pus bazele Heriot în Africa de Sud în 1998 și astăzi deține, alături de familia sa, 87% din Heriot REIT, companie imobiliară listată la bursa de la Johannesburg.

Astăzi, Heriot REIT deține 39 de proprietăți în Africa de Sud, evaluate la 288 de milioane de euro. Portofoliul investitorului este împărțit între mall-uri/parcuri de retail și depozite și are o suprafață 435.000 de metri pătrați.

Publicația Billionaires.Africa, specializată pe știri despre cei mai bogați oameni din Africa, l-a plasat, anul trecut, pe Steven Herring pe locul 17 într-un clasament al celor mai bogați sud-africani de pe Bursa din Johannesburg, cu o avere calculată la 174 milioane de dolari, provenită din participația sa la Heriot REIT.

EXCLUSIV FOTO Globalworth se pregătește să intre pe dezvoltarea de locuințe de lux, lângă parcul Herăstrău CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Globalworth se pregătește să intre pe dezvoltarea de locuințe de lux, lângă parcul Herăstrău

Companiile cu capital sud-african domină sectoarele de retail și de birouri din România. Printre acestea se numără NEPI Rockcastle, Growthpoint (acționar Globalworth), Atterbury Europe, Old Mutual (acționar Lion`s Head Investments) și Prime Kapital/MAS Real Estate.

Cu noul proiect imobiliar, Steven Herring se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în zona Pipera, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi și Dumitru Dragomir, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

Peste 52.000 de locuințe au fost vândute în București și împrejurimi în primele zece luni din acest an, cu 9,16% mai mult comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, anul curent putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

 

viewscnt
Afla mai multe despre
steven herring
heriot
george becali