EXCLUSIV FOTO Fiul fostului premier Radu Vasile și proprietarul tipografiei Romprint construiesc un ansamblu rezidențial de anvergură lângă Autogara Militari

EXCLUSIV FOTO Fiul fostului premier Radu Vasile și proprietarul tipografiei Romprint construiesc un ansamblu rezidențial de anvergură lângă Autogara Militari

Arhitectura proiectului a fost realizată de Răzvan Bârsan

scris 11 mai 2020

Pilotul Radu-Tudor Vasile, fiul fostului prim-ministru Radu Vasile, alături de familia Marin, cu afaceri în domeniul tipografic și construcții, lucrează la fundația primului bloc dintr-un ansamblu rezidențial cu 710 apartamente lipit de Autogara Militari, proiect inițiat încă din timpul crizei din 2008, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Perspectiva în imobiliare și proiectele pregătite în criză vor fi anunțate la conferința care urmează să fie organizată de Profit.ro și pentru care detalii pot fi văzute AICI. Conferința va fi transmisă în direct și pe Profit TV.

În ultimele zile ale anului trecut, Primăria Sectorului 6 i-a autorizat pe soții Alexandru Radu Marin și Ana Maria Marin și pe Radu-Tudor Vasile să construiască un bloc cu apartamente cu două subsoluri și 11 etaje supraterane. Înainte de declanșarea stării de urgență, cei trei investitori au semnat un contract de asociere în participațiune cu Urban Home Development cu scopul construcției și vânzării proiectului. Firma este împărțită în mod egal între Ana Maria Marin și Sorin Neacșu și a mai dezvoltat până acum mici blocuri cu apartamente în sudul și estul Bucureștiului.

EXCLUSIV FOTO Surpriză în pandemie - Nepotul liderului comunist Todor Jivkov intră pe piața imobiliară din România cu sute de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Surpriză în pandemie - Nepotul liderului comunist Todor Jivkov intră pe piața imobiliară din România cu sute de apartamente

Noul complex rezidențial, denumit Maniu 141, este construit pe un teren de 15.799 de metri pătrați deținut în cotă de 64% de soții Marin și în cotă de 36% de Radu-Tudor Vasile, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Ansamblul urmează să cuprindă 710 apartamente, împărțite în cinci blocuri, și spații comerciale de 5.300 de metri pătrați. Prima etapă a început cu un bloc cu 96 de apartamente și are ca termen de finalizare anul 2021.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții ansamblului nu au dorit să ofere detalii despre proiect.

Șantierul a fost funcțional și în timpul stării de urgență. Costul de dezvoltare al acestui proiect este de circa 25 milioane de euro, potrivit unui calcul realizat de Profit.ro pe baza investițiilor realizate în zonă.


Prețurile practicate de dezvoltatori variază între 47.600 de euro, pentru o garsonieră la parter, și 105.600 de euro, pentru un apartamente cu trei camere. Fiecare apartament este prevăzut cu un loc de parcare al cărui preț este de 9.800 de euro, plus TVA.

Complexul este amplasat în vecinătatea stației de metrou Păcii și este mărginit pe latura sudică de Autogara Militari și Kaufland Militari. În ultimii ani, zona a fost testată cu succes de familia de antreprenori turci Eskiocak prin ansamblul Rotar Park Residence, cu peste 1.200 de apartamente, construit pe o parte din platforma industrială Turbomecanica.

EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea

Radu-Tudor Vasile este asociat cu omul de afaceri Alexandru Radu Marin încă din 2001. Ei dețin împreună fabrica Flexo Graphic de etichete, ambalaje flexibile și pungi pentru industria alimentară din Filipeștii de Pădure. Timp de un deceniu, până în decembrie anul trecut, Radu-Tudor Vasile a fost căpitan de ATR 42/72 la TAROM. El este fiul lui Radu Vasile, premier al României între 1998 și 1999, propus de PNȚCD.

La rândul său, Alexandru Radu Marin este cunoscut ca proprietar al tipografiei Romprint din Casa Presei Libere, pe care o deține alături de spaniolii Jimenez Medina Purificacion și De Romeo Stefano, potrivit datelor publicate de termene.ro.

EXCLUSIV P3, companie deținută de unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, iese la cumpărături în România, în pofida crizei cauzate de COVID-19 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV P3, companie deținută de unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, iese la cumpărături în România, în pofida crizei cauzate de COVID-19

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
radu-tudor vasile
alexandru radu marin
ana maria marin
maniu 141