Energomontaj inițiază demolarea fabricii sale din estul Bucureștiului pentru a face loc unui ansamblu imobiliar pregătit de Raul Ciurtin și familia Dobra

Energomontaj inițiază demolarea fabricii sale din estul Bucureștiului pentru a face loc unui ansamblu imobiliar pregătit de Raul Ciurtin și familia Dobra
scris 8 mai 2020

Energomontaj, companie specializată în lucrări de montaj pentru centrale electrice, a inițiat demersul pentru demolarea fabricii sale din estul Bucureștiului. Actele au fost înaintate primăriei în numele antreprenorilor Raul Ciurtin și Călin și Alina Dobra, cei care sunt interesați să construiască în loc un ansamblu imobiliar.

Înainte de a i prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Perspectiva în imobiliare și proiectele pregătite în criză vor fi anunțate la conferința care urmează să fie organizată de Profit.ro și pentru care detalii pot fi văzute AICI. Conferința va fi transmisă în direct și pe Profit TV.

Profit.ro a scris, recent, că Energomontaj a decis să vândă terenul fabricii la un preț ce depășește 11 milioane de euro, printre interesați numărându-se antreprenorii Raul Ciurtin și Călin și Alina Dobra. Potențialii cumpărători, care dețin și fosta platformă Policolor – aflată la 4 kilometri distanță de noul teren vizat, și-au exprimat interesul de a construi pe acest amplasament un ansamblu imobiliar.

Luna trecută, Energomontaj a obținut pentru firma familiilor Ciurtin și Dobra certificatul de urbanism necesar autorizației pentru desființare și organizării de șantier.

Fabrica Energomontaj din București se întinde pe un teren de peste 6 hectare și este mărginită pe o latură de rezervoarele de păcură ale CET București Sud, cea mai mare centrală termoelectrică în cogenerare din România.

Echipa Energomontaj a fost anunțată că urmează ca activitatea fabricii să fie mutată și că prețul de vânzare al proprietății a fost stabilit la circa 185-190 de euro/metru pătrat, au declarat, pentru Profit.ro, surse din cadrul companiei.

EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea

Raul Ciurtin, alături de soția sa Lorena Beatrice, au obținut în 2016 circa 31 milioane euro din vânzarea pachetului de 44,9% deținut la Albalact, firmă fondată de familia sa. Banii obținuți din vânzare au fost direcționați către investiții imobiliare, dintre care cea mai importantă a fost achiziția fostei platformei Policolor din estul Bucureștiului, la un preț de 22 milioane de euro, unde, alături de Florin Mariș și Alina Codruța Dobra și Călin Gabriel Dobra, Raul Ciurtin a început să construiască un mini-oraș cu mii de apartamente, birouri și spații comerciale.

Acum, se pare că scenariul se repetă. La sfârșitul lunii martie, Raul Ciurtin și Florin Mariș au încasat 30 milioane de euro de la familia Andrea și Ferenc Korponay din Baia Mare pentru trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

Energomontaj este deținută de asociația salariaților și rulează afaceri de peste 40 milioane de euro pe an. Compania are la vânzare mai multe active, printre care și clădirea de birouri de pe Calea Dorobanților în care își are sediul central, un teren cu depozite și magazii din zona Progresu, dar și terenuri și clădiri în localitățile Avrig și Oradea. Energomontaj a fost înființată în 1962 cu scopul de a monta centralele electrice care se construiau în România.

EXCLUSIV P3, companie deținută de unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, iese la cumpărături în România, în pofida crizei cauzate de COVID-19 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV P3, companie deținută de unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, iese la cumpărături în România, în pofida crizei cauzate de COVID-19

Pe strada Ilioara din București se mai pregătește un proiect imobiliar. La sfârșitul anului trecut, omul de afaceri Sorin Bonciu, proprietarul grupului Bomax, pregătea desființarea clădirilor în care funcționează o filială a distribuitorului de gaze Engie România, pentru a construi în loc un supermarket cu galerii comerciale și cinci blocuri cu apartamente. Proprietatea lui Bonciu este aproape de cea a Energomontaj.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Primul trimestru din 2020 a adus cu 14,7% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
energomontaj
raul ciurtin
calin si alina dobra
policolor