EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Christian Dumolin regândește proiectul său rezidențial din România după finalizarea primei faze

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Christian Dumolin regândește proiectul său rezidențial din România după finalizarea primei faze

Christian Dumolin, proprietarul Koramic

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 aug 2023

Milionarul belgian Christian Dumolin, proprietarul indirect al Koramic Real Estate, regândește proiectul rezidențial Sunset Lake Homes, a cărui primă fază a fost finalizată anul trecut în apropiere de Petrom City, din nordul Bucureștiului. În varianta inițială urmau să fie construite 61 de vile, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ansamblul rezidențial Sunset Lake Homes de pe malul lacului Grivița este fostul proiect Flanders Residences inițiat de Dumolin în 2017, alături de antreprenorii Johan Rogiers și Horia Chioseaua, foști directori la dezvoltatorul belgian Liebrecht & Wood Group.

Cei trei au creat compania Millstone Developments în noiembrie 2016, anunțând atunci că vor investi în două proiecte imobiliare în București, unul rezidențial - pe lacul Grivița - și o clădire-boutique de birouri lângă Aeroportul Otopeni, pentru care estimau o valoare de piață cumulată de 34 milioane euro.

CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

Ei au obținut în 2017 autorizația de construire pentru o primă etapă cu 39 de locuințe dintr-un total de circa 200 de unități programate pe terenul de 26.000 metri pătrați pe care îl dețineau pe malul lacului Grivița. În 2019, Rogiers și Chioseaua s-au retras din afacere, iar Dumolin a finalizat anul trecut prima etapă a proiectului, formată din 3 blocuri de joasă înălțime.



 

Koramic Real Estate a anunțat că va urma o a doua fază de dezvoltare, care va cuprinde 61 de vile și o zonă de promenadă de 4.000 de metri pătrați. Recent, investitorul a făcut un prim pas spre autorizarea noii etape, în care propune construirea unui ansamblu de locuințe individuale și spații conexe (piscine, car port-uri, zonă club, zonă co-working, loc de joacă, parc privat).

ANALIZĂ Investitorii imobiliari intră în repaus. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale se îndreaptă spre minimul ultimului deceniu CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Investitorii imobiliari intră în repaus. Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale se îndreaptă spre minimul ultimului deceniu

„În acest moment am obținut doar un certificat de urbanism pentru a afla ce putem dezvolta eventual pe acest teren. Încă nu am pregătit un proiect detaliat și nici nu am depus o cerere de autorizație de construire. Numărul locuințelor nu este încă decis. Ne vom lua timpul necesar pentru a analiza posibilitățile urbane și condițiile economice locale și globale pentru deciziile noastre strategice“, a declarat, pentru Profit.ro, Alper Turan Ҫetinoğlu, CEO pe România al Koramic Real Estate.



 

Christian Dumolin deține, prin intermediul Koceram Holding, controlul Koramic Investment Group, din care face parte producătorul țiglelor Koramic (parte a grupului Wienerberger). El ocupă locul 53 în topul celor mai bogați belgieni cu o avere estimată la peste 652 milioane de euro, potrivit publicației Der Rijkste Belgen.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 1,5 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Jan Demeyere și Didier Balcaen – fondatorii Speedwell, sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

ANALIZĂ Topul celor mai mari brokeri imobiliari din România. S-a schimbat liderul pieței CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Topul celor mai mari brokeri imobiliari din România. S-a schimbat liderul pieței

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
 
viewscnt
Afla mai multe despre
christian dumolin
koramic real estate
sunset lake homes