Parteneriat rupt: Milionarul belgian Christian Dumolin rămâne singur în proiectul rezidențial Flanders. Foștii parteneri ai Liebrecht & Wood merg pe cont propriu

Parteneriat rupt: Milionarul belgian Christian Dumolin rămâne singur în proiectul rezidențial Flanders. Foștii parteneri ai Liebrecht & Wood merg pe cont propriu
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 ian 2019

Milionarul belgian Christian Dumolin, proprietarul indirect al Koramic Real Estate, a rămas unicul investitor implicat în dezvoltarea ansamblului Flanders Residences din București, antreprenorii Johan Rogiers și Horia Chioseaua, foști directori la dezvoltatorul belgian Liebrecht & Wood Group, rupând parteneriatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei trei au creat compania Millstone Developments în noiembrie 2016, anunțând atunci că vor investi în două proiecte imobiliare în București, unul rezidențial - pe lacul Grivița - și o clădire-boutique de birouri lângă Aeroportul Otopeni, pentru care estimau o valoare de piață cumulată de 34 milioane euro. 

Flanders Fields Residences este proiectul lansat atunci pe lacul Grivița.

Cei trei investitori au obținut anul trecut autorizația de construire pentru o primă etapă cu 39 de locuințe dintr-un total de circa 200 de unități programate pe terenul de 26.000 metri pătrați pe care îl dețin pe malul lacului Grivița. Acum, însă, Rogiers și Chioseaua s-au retras din afacere.

Christian Dumolin deține, prin intermediul Koceram Holding, controlul Koramic Investment Group, din care face parte producătorul țiglelor Koramic (parte a grupului Wienerberger). Familia sa deține locul 53 în topul celor mai bogați belgieni, cu o avere estimată la peste 428 milioane de euro, potrivit publicației Der Rijkste Belgen.

La rândul lor, Johan Rogiers și Horia Chioseaua dezvoltă, prin intermediul companiei Millstone Development, un mic imobil de birouri, în suprafață de 5.000 metri pătrați, în Otopeni și a cumpărat recent încă două terenuri, localizate în centrul istoric al Bucureștiului, pentru construcția unor apartamente de lux. Un teren are 1.142 metri pătrați și este localizat lângă Calea Victoriei și parcul Nicolae Iorga, iar celălat are 1.622 metri pătrați și este amplasat în cartierul Aermenesc. Pe cele două loturi vor fi construite 70 de apartamente de lux.

Rogiers a mai anunțat că negociază achiziția unui al treilea teren, care se pretează pentru alte 35 de apartamente de lux. Valoarea totală de investiție a proiectelor aflate în portofoliul Millstone Development se ridică la circa 30 de milioane de euro. Compania vrea să se specializeze în construcția de ansambluri rezidențial mici, de 20 – 50 de unități.

INFOGRAFIC Legea care va crește volumul de tranzacții cu locuințe a fost semnată CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Legea care va crește volumul de tranzacții cu locuințe a fost semnată

Johan Rogiers este partener fondator al Liebrecht & Wood Group, companie intrată pe piața locală în anul 2000, când a construit și vândut către fondul austriac de investiții Meinl European Land  (actualul Atrium European Real Estate) complexul comercial Militari Shopping, în urma unei tranzacții de circa 20 milioane euro.

Ulterior, belgienii s-au reorientat către dezvoltarea de birouri prin realizarea parcului de afaceri Victoria Park, de lângă pasajul Băneasa, preluat de fondul austriac de investiții Immoeast pentru 60 milioane euro. Mai apoi, au dezvoltat outletul Fashion House și centrul comercial West Park. Horia Chioseaua a fost și el partener la Liebrecht & Wood România.

viewscnt
Afla mai multe despre
christian dumolin
johan rogiers
horia chioseaua
liebrecht & wood
koramic real estate
flanders residential