EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România

EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România

Designul proiectului a fost realizat de Adest Architecture

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 mar 2023
Omul de afaceri Ognian Bozarov, despre care presa bulgară a scris că este nepotul lui Todor Jivkov, a fost autorizat să construiască un cartier rezidențial cu peste 350 de apartamente în estul Bucureștiului, în locul fostei Întreprinderi de Casete Radio și Televizoare, relevă documente analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider


Planul investitorului prevede construcția a patru blocuri a câte 11 etaje, plus un etaj tehnic, fiecare având câte două niveluri subterane pentru parcare. Cu o suprafață desfășurată supraterană maximă de aproximativ 30.000 de metri pătrați și un Coeficient de Utilizare a Terenului propus de 3, rezultă un volum de peste 350 de apartamente de construit. În cadrul complexului mai sunt gândite spații pentru birouri și o grădiniță.
 
Costul de construcție al acestui ansamblu ajunge la peste 20 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.
EXCLUSIV Grupul leton Vincit Union, condus de fostul director adjunct al băncii ABLV, acuzată anterior de spălare de bani, intră în România și vrea să cumpere o clădire de birouri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul leton Vincit Union, condus de fostul director adjunct al băncii ABLV, acuzată anterior de spălare de bani, intră în România și vrea să cumpere o clădire de birouri

Investitorul bulgar analizează acum mai multe variante de valorificare a acestui proiect, printre care se numără vânzarea și parteneriatul cu un dezvoltator imobiliar, spun sursele Profit.ro.

Ansamblul urmează a fi edificat pe un teren de circa un hectar pe care a funcționat, în trecut, fosta Întreprindere de Casete Radio și Televizoare București. Lotul este în apropiere de lacul Fundeni și de ansamblul rezidențial Doamna Ghica Plaza.

Ognian Bozarov este la primul proiect imobiliar în România, însă compania sa, Cyform Investments, este specializată în achiziția de clădiri comerciale și dezoltă proiecte imobiliare în Europa de Sud-Est.

El a dezvoltat complexul hotelier de lux Emerald Beach Resort & SPA din Nesebăr, pe coasta Mării Negre, cu aproape 800 de apartamente, care a atras investiții de la o serie de staruri pop din Rusia.

EXCLUSIV Dragoș Vasile, distribuitorul tabletelor Vonino, a cumpărat terenul fostei fabrici de ulei Muntenia. Terenul a fost pus sub sechestru în dosarul Economat, în care este cercetat și Marian Vanghelie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Vasile, distribuitorul tabletelor Vonino, a cumpărat terenul fostei fabrici de ulei Muntenia. Terenul a fost pus sub sechestru în dosarul Economat, în care este cercetat și Marian Vanghelie

Bozarov a mai dezvoltat un club de fitness în Macedonia.


 

Presa de investigații din Bulgaria a scris despre el că este nepotul fostului lider comunist Todor Jivkov, care a condus Bulgaria timp de 35 de ani (1954-1989), și partener de afaceri al lui Alexey Chepa, membru al Dumei de Stat din Rusia.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.
 
Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.
Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ognian bozarov
cyform investments
todor jivkov
alexey chepa