EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră

EXCLUSIV FOTO Primăria Sector 4 expropriază terenul unui proiect rezidențial cu peste 280 de apartamente. Dezvoltatorul imobiliar apelează la instanță pentru a-și recupera banii. Mesajul primarului: Înregistrăm o premieră

Amplasamentul terenului expropriat

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 16 apr 2024

Primăria Sector 4 este în curs de expropriere a unui teren de lângă Metro Berceni, cumpărat în 2020 de un dezvoltator imobiliar cu scopul construirii unui ansamblu rezidențial cu 288 de apartamente, relevă documente analizate de Profit.ro. Investitorul vrea acum să dea în judecată administrația locală pentru a-și recupera banii. Vezi mai jos și mesajul primarului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Giani-Marian și Ilie-Iulian Andrescu au cumpărat în 2020, prin compania Studio Ideal Rezidence, un teren format din două loturi, cu o suprafață cumulată de circa 10.000 de metri pătrați, lângă Metro Berceni și Cartierul Solar, din sudul Bucureștiului.

EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București

Planul lor a fost să construiască pe acest teren o clădire cu trei corpuri cu un regim de înălțime de subsol, parter și 7 etaje, plus o clădire cu demisol, parter și 10 etaje, ce trebuiau să aibă un total de 288 de apartamente și spații comerciale la parter. Valoarea totală a investiției în acest proiect a fost estimată de dezvoltator la circa 8,2 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat însă, recent, declanșarea procedurilor de expropriere pentru cele două loturi de teren, cu plata unei despăgubiri în valoare de 1,1 milioane euro, echivalentul a circa 114 euro/metru pătrat.

EXCLUSIV Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia de medici Ciubotaru, proprietara singurului spital de oftalmologie pediatrică din România, își plasează câștigurile în imobiliare prin achiziția clădirii de birouri în care funcționează un celebru restaurant

„Terenul se află poziționat stradal, pe Bulevardul Metalurgiei, într-o zonă în care, în ultima perioadă, investițiile publice și private au fost extraordinar de mari. Vorbim despre parcul Tudor Arghezii care urmează a fi extins cu încă 4 hectare, despre lărgirea străzii Metalurgiei, cu alte cuvinte este o zonă bună pentru o dezvoltare imobiliară. Cu deschiderea pe care acest teren o are către rondul de la Metro, prețul este de minimum 350 de euro/metru pătrat, plus TVA. Avem la vânzare terenuri la acest preț în apropiere.

Cu siguranță dezvoltatorul va apela la căile de atac din instanță. De regulă, cine este expropriat pe utilitate publică așa procedează. Este un proces de durată, de circa 3 ani, care necesită avocați specializați, dar sunt șanse să mai recuperezi o parte din bani“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Grigore, unul dintre proprietarii brokerului imobiliar Sud Rezidențial, care a ajutat dezvoltatorul să inițieze proiectul.

Același dezvoltator imobiliar lucrează la un nou ansamblu rezidențial, format din două blocuri cu 154 de apartamente în locul fostelor sere Berceni din apropierea terenului expropriat.

NEPI Rockcastle anunță cel mai mare program de investiții din Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România. Mall-ul Promenada din București va fi extins CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle anunță cel mai mare program de investiții din Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România. Mall-ul Promenada din București va fi extins

Terenul preluat de Primăria Sector 4 urmează a fi folosit pentru construirea unei grădinițe și a unei creșe pentru Școala Gimnazială nr. 194 din Berceni.


„Înregistrăm în Sectorul 4, în aceste zile, o premieră - și anume aceea că am reușit să declanșăm procedurile de expropriere a unui teren de 10.000 metri pătrați, pe care ar fi urmat să se dezvolte un nou ansamblu imobiliar. Aici, pe acest teren, vom construi însă o creșă și o grădiniță, vitale, de altfel, pentru miile de familii cu copii mici care, în ultimii patru ani, s-au mutat în zona de sud a sectorului nostru. Tot pentru aceste tinere familii vom dubla suprafața parcului Tudor Arghezi.

La doar șapte luni de la darea în folosință a celui mai nou parc din București, cu o suprafață actuală de patru hectare, acum, Sectorul 4 va expropria alte patru hectare de teren, care se vor alipi parcului Arghezi și pe care vom amenaja, în special, locuri de joacă pentru copii, dar și noi facilități pentru ca aceștia să-și petreacă timpul în aer liber într-un mod activ, sănătos și relaxant”, a declarat, pentru Profit.ro, primarul Daniel Băluță.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, recent, declanșarea procedurilor de expropriere pentru 13 terenuri cu o suprafață de circa 4 hectare în vederea extinderii parcului Tudor Arghezi, cu plata unei despăgubiri în valoare de 3,8 milioane euro, echivalentul a circa 96 de euro/metru pătrat.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria sector 4
studio ideal rezidence
expropriere