EXCLUSIV FOTO Proprietarul uneia dintre cele mai active autogări din București ridică un ansamblu rezidențial

EXCLUSIV FOTO Proprietarul uneia dintre cele mai active autogări din București ridică un ansamblu rezidențial
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 3 iul 2019

Omul de afaceri Florin Ghițulescu, proprietarul transportatorului de persoane GSM Trans, s-a asociat cu familia Chitafes, cunoscută pentru dezvoltări imobiliare, în vederea construirii unui ansamblu rezidențial în Prelungirea Ghencea, pe un teren cumpărat recent de la un investitor spaniol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Florin Ghițulescu este proprietarul uneia dintre cele mai populate autogări din București. Firma sa, Gifan Strong, administrează autogara din spatele Ministerului Transportului, de unde se efectuează zilnic peste 130 de curse în țară, potrivit Autorității Rutiere Române. Spre comparație, de la Autogara Militari se fac circa 210 curse pe zi. Florin Ghițulescu, alături de Gőnűl Ghițulescu, au fost cooptați în urmă cu un an în O-Zone Safirului, firmă înființată de  familia de antreprenori Sorina, Daniel și Ionuț-Iulian Chitafes, care în această formulă au mai dezvoltat peste 200 de apartamente în Bragadiru și București.

Firma, din care cei doi Ghițulescu au ajuns să dețină 50%, a cumpărat în decembrie anul trecut un teren de 27.225 de metri pătrați din Prelungirea Ghencea, peste drum de Cartierul Latin, de la compania cu acționariat spaniol Top Inversiones Del Este contra sumei de 1,85 milioane de euro, achitată din sursele proprii ale cumpărătorilor, potrivit informațiilor Profit.ro. Spaniolii mai au câteva terenuri, cumpărate în perioada de vârf a pieței imobiliare, dar pe care nu le dezvoltă încă.

EXCLUSIV Rockefeller a activat programul de retragere de pe piața imobiliară românească. Și-a vândut deja din proprietățile acumulate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Rockefeller a activat programul de retragere de pe piața imobiliară românească. Și-a vândut deja din proprietățile acumulate

Pe terenul achiziționat, amplasat în paralel cu ansamblul existent Avangarde Rezidențial, investitorii pregătesc acum dezvoltarea Smart City Residence Ghencea, cartier care va cuprinde șapte clădiri cu câte cinci etaje și una, la stradă, cu 11 etaje. Întregul ansamblu va avea circa 600 de apartamente și presupune o investiție de câteva zeci de milioane de euro. Dezvoltatorul are deja autorizația pentru clădirea de 11 etaje, care va avea circa 100 de apartamente și care necesită o investiție de aproximativ 7 milioane de euro. Construcția este programată să înceapă anul acesta și, în funcție de vânzări, proiectul va fi dezvoltat în etape.

„Florin Ghițulescu este un partener pasiv, eu mă ocup de dezvoltare. Am mai avut un proiect împreună, un bloc cu 26 de apartamente pe Doctor Felix, și a mers bine“, a declarat pentru Profit.ro Daniel Chitafes, administratorul O-Zone Safirului.

EXCLUSIV FOTO Proprietarul uneia dintre cele mai active autogări din București ridică un ansamblu rezidențial

EXCLUSIV FOTO Proprietarul uneia dintre cele mai active autogări din București ridică un ansamblu rezidențial

 

Familia Chitafes a mai dezvoltat până acum ansamblul Smart City Residence 2 din Bragadiru, compus din cinci clădiri cu un total de 200 de apartamente, Smart City Residence cu 32 de vile tot în Bragadiru  și alte câteva imobile  mai mici.

„Suntem în curs de autorizare și cu două clădiri de birouri de circa 5.000 de metri pătrați fiecare, în zona Unirii și la Răzoare. Momentan, aceste proiecte sunt în familie. Mergem cu o creștere organică, nu vrem să riscăm prea mult“, spune Chitafes. Antreprenorul este în faza finală de dezvoltare a unui bloc cu 95 de apartamente în zona Gării de Nord, din care spune că mai are de vândut 19 unități.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut 11 luni consecutive, din iulie 2018 în mai 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele cinci luni al acestui an au fost încheiate circa 201.000 de tranzacții, cu 14% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, după o lună martie în care prețurile s-au majorat ușor, în aprilie pretențiile vânzătorilor de apartamente au scăzut pe plan național, tendință continuată și în luna mai. Suma medie solicitată la nivel de țară pentru o locuință s-a diminuat cu 0,4% în mai față de aprilie, de la 1.228 la 1.223 de euro pe metru pătrat util, potrivit datelor imobiliare.ro. În paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
florin ghitulescu
daniel chitafes
ansamblu rezidential
smart city residence ghencea