EXCLUSIV FOTO Synergy pregătește alte sute de apartamente lângă Petrom City

EXCLUSIV FOTO Synergy pregătește alte sute de apartamente lângă Petrom City

Huseyin Karali și Savaș Günata

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 mar 2022

Antreprenorii Savaș Günata și Huseyin Karali, fondatorii Synergy Construct, planifică realizarea unui nou proiect rezidențial, cu circa 500 de apartamente, lângă Petrom City, o zonă care a atras deja nume precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Omar Akili sau milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc mii de apartamente aici, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorii turci și-au făcut debutul pe piața dezvoltărilor rezidențiale anul trecut printr-un proiect cu 154 de apartamente amplasat la circa 400 de metri de Petrom City din cartierul Străulești al Bucureștiului. Structura blocului a ajuns acum la etajul 6 din 7, iar data de predare a proiectului este ultimul trimestru al acestui an.

Synergy Construct are în proprietate, de mai bine de un deceniu, un teren mai mare, de circa 2 hectare, și mai aproape de Petrom City. Aici a funcționat un depozit logistic al firmei care deservea activitatea operațională, iar acum au parcată o parte din flota de mașini și mai au niște echipamente de lucru.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Constructorul a început, recent, să promoveze un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru acest teren cu ținta de a construi în loc un ansamblu rezidențial cu circa 500 de apartamente.

„Am depus actele pentru obținerea unui certificat de urbanism pentru a înțelege mai bine indicatorii zonei. Știm că mai sunt și alte PUZ-uri în lucru în zona Petrom City. Acum, având certificatul, ne gândim la un concept care ar putea fi potrivit. Sperăm să fim gata de începerea construcție la jumătatea anului viitor sau până spre finalul anului 2023“, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Suvac, chief business officer în cadrul Synergy Construct.

Într-un interviu acordat anterior Profit.ro, Huseyin Karali spunea că pentru finanțarea proiectului rezidențial vrea să atragă și parteneri din vestul Europei, pe lângă Levent Kirman, care este președintele și directorul general al Yeni Gimat, proprietarul Ankamall din Ankara - al doilea cel mai mare mall din Turcia, după Cevahir Mall din Istanbul.

Proiectul este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. Asocierea dintre constructorul Bog`Art și omul de afaceri de origine siriană Omar Akili, plus asocierea dintre Dan Șucu și dezvoltatorul imobiliar Redport, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, lucrează la un proiect amplu care va acoperi peste 7 hectare în jurul Petrom City cu peste 2.000 de apartamente și spații comerciale.

În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz.


În paralel cu dezvoltările rezidențiale, divizia imobiliară a Synergy tocmai a început lucrările la primul său parc de retail, denumit Lemon Retail Park, care va avea o suprafață de 5.700 de metri pătrați și care are ca dată de inaugurare septembrie 2022. Synergy Construct și-a exprimat intenția de a dezvolta o rețea națională de parcuri de retail după modelul celui pe care îl face acum în Voluntari, lângă Autostrada A3.

EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dublează Arena Mall Bacău. Vine în plus cu 300 de apartamente și un hotel de 4 stele. Reia și ideea listării la bursă. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dublează Arena Mall Bacău. Vine în plus cu 300 de apartamente și un hotel de 4 stele. Reia și ideea listării la bursă. "Singurii care mă mai pot opri sunt rușii!"

Debutul Synergy Construct pe piața dezvoltărilor imobiliare din România vine într-un moment în care afacerile sale sunt la un maxim istoric. Constructorul a raportat cel mai bun an al său în 2020, cu o cifră de afaceri dublă față de 2019, adică peste 328 milioane de lei, și cel mai mare profit net de la înființare, în 2001, respectiv 58,5 milioane de lei.

Synergy Construct a mai fost implicată, de-a lungul timpului, în edificarea mai multor proiecte rezidențiale precum Belvedere Residences, GVI Town, Estic Park sau Rose Garden, clădiri de birouri precum America House, Nova Office Building sau HQ Victoriei, dar și centre comerciale precum Fashion House Outlet Center, Liberty Shopping Center sau Mega Mall. Compania a construit și fabrica de dulciuri ETI de la Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
synergy construct
savaș günata
huseyin karali
petrom city