EXCLUSIV Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter vinde un depozit din România către un dezvoltator de apartamente. În interbelic era celebra fabrică de ciocolată Regina Maria

EXCLUSIV Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter vinde un depozit din România către un dezvoltator de apartamente. În interbelic era celebra fabrică de ciocolată Regina Maria
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 iun 2019

Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter a vândut depozitul distribuitorului său Pharmafarm din cartierul Timpuri Noi al Bucureștiului către antreprenorul  Piti Constantin, care va construi în loc un ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente premium, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul, în suprafață de 3.403 metri pătrați, găzduia unul dintre depozitele distribuitorului de medicamente Pharmafarm, parte a Gedeon Richter. Un corp de clădire din această proprietate a fost ocupat anterior de o unitate a Întreprinderii Poligrafice Luceafărul și, în perioada interbelică, de celebra fabrică de ciocolată Regina Maria a industriașului Grigore Alexandrescu.

Lotul este amplasat la 150 de metri distanță de proiectul mixt Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, brațul imobiliar al grupului suedez IKEA.

„Tranzacționarea proprietății Gedeon Richter a fost un proces îndelungat, dar am reușit să ajutăm managementul companiei să organizeze un proces prin care au maximizat valoarea activului, proprietatea tranzacționându-se la peste 2 milioane euro“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Gavrilă, director în cadrul Crosspoint Real Estate, care a reprezentat vânzătorul în tranzacție.

EXCLUSIV Cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea intră puternic pe piața din București. A cumpărat un teren aproape de viitorul proiect rezidențial al IKEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea intră puternic pe piața din București. A cumpărat un teren aproape de viitorul proiect rezidențial al IKEA

Proprietatea a fost achiziționată de firma Van Rezidens, deținută de Piti Constantin, cunoscut și pentru alte dezvoltări rezidențiale în București. Cumpărătorul au fost reprezentat de Alexandru Boff, broker cu o experiență de peste 12 ani în segmentul rezidențial de lux.

Lotul va fi utilizat pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial cu peste 100 de apartamente.

EXCLUSIV Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter vinde un depozit din România către un dezvoltator de apartamente. În interbelic era celebra fabrică de ciocolată Regina Maria


Zona Timpuri Noi și-a schimbat complet dinamica imobiliară după finalizarea primelor clădiri de birouri dezvoltate de Vastint în locul fostei fabrici Timpuri Noi. Pe aceeași stradă cu depozitul Gedeon Richter s-a format recent un parteneriat între RPF Development și o firmă a Cartel Alfa care va transforma clădirea unei foste tăbăcării într-un bloc cu locuințe în stil Art Deco. La mică distanță de cele două proiecte, One United Properties a început construcția unui ansamblu rezidențial premium cu 108 apartamente, denumit Neo Timpuri Noi.

EXCLUSIV Hagag pregătește un bloc de lux în Primăverii și vizează achiziția fostei reședințe a ambasadorului SUA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hagag pregătește un bloc de lux în Primăverii și vizează achiziția fostei reședințe a ambasadorului SUA

Afacerile grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România au revenit pe creștere în primul trimestru, avansând cu 9,8%, la 70,4 milioane de euro, după declinul înregistrat anul trecut din cauza suspendării temporare a licenței pentru divizia românească de distribuție a grupului. Ridicarea temporară a licenței a influențat negativ, în 2018, atât rezultatele pe piața locală, cât și cele la nivelul grupului.

Vânzările Gedeon Richter în România au scăzut cu 2,5% anul trecut, la 236,5 milioane de euro, inclusiv pe fondul reducerii veniturilor filialei de distribuție Pharmafarm, din România, a cărei activitate a fost suspendată din iunie până în septembrie cu acuzația de încălcare a practicilor de distribuție.

"Performanțele de vânzări în perioada raportată au fost influențate negativ de scăderea vânzărilor Esmya și de cifra de afaceri mai mică la operațiunile de distribuție și retail în România, ca rezultat al unei pierderi de venituri la subsidiara locală de distribuție, Pharmafarm", se arată în raportul companiei.

Anul trecut, autoritățile europene de reglementare au impus restricții pentru utilizarea Esmya, un tratament pentru fibrom uterin, disponibil și în România, extintând suspiciuni legate de potențiale efecte negative puternice asupra ficatului. În acest context, vânzările Esmya au scăzut la 25,9 milioane de euro, de la 93 de milioane de euro în 2017.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut 11 luni consecutive, din iulie 2018 în mai 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele cinci luni al acestui an au fost încheiate circa 201.000 de tranzacții, cu 14% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, după o lună martie în care prețurile s-au majorat ușor, în aprilie pretențiile vânzătorilor de apartamente au scăzut pe plan național, tendință continuată și în luna mai. Suma medie solicitată la nivel de țară pentru o locuință s-a diminuat cu 0,4% în mai față de aprilie, de la 1.228 la 1.223 de euro pe metru pătrat util, potrivit datelor imobiliare.ro. În paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
gedeon richter
daniel soldea
piti constantin
pharmafarm
c.n.d. residence investment
van rezidens