EXCLUSIV H4L Development cumpără de la George Becali un teren de peste 30 de milioane de euro din Pipera, pentru extinderea unui cartier

EXCLUSIV H4L Development cumpără de la George Becali un teren de peste 30 de milioane de euro din Pipera, pentru extinderea unui cartier

Planul H4L pentru proiectul The Village din Pipera

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 oct 2021

Dezvoltatorul imobiliar H4L Development, controlat de familia Bîlteanu, a cumpărat de la omul de afaceri George Becali un teren de 13 hectare din Pipera, ce va fi utilizat pentru a patra etapă de construcție a complexului The Village, cel mai mare dintr-o serie de 7 proiecte pe care le face în București și Brașov, parte a unui plan de investiții de 400 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Compania își pregătește și extinderea în alte orașe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Terenul achiziționat de H4L Development de la George Becali întregește un alt lot, în suprafață de 15 hectare, cumpărat de același investitor de la compania Willbrook, controlată indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer. Cele 28 de hectare rezultate vor fi utilizate pentru construcția unui cartier cu 1.200 de apartamente, poziționat în spatele complexului comercial Pipera Plaza și al clădirilor de birouri unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG sau Altex. (pentru detalii despre investițiile din zonă, accesați harta interactivă de mai jos)

„Construcția proiectului The Village va începe în curând. Am demarat deja procesul de vânzare și am precontractat 50% din primele două faze de dezvoltare, care cuprind circa 400 de apartamente. Din acest motiv am mai cumpărat încă un teren pentru o etapă suplimentară. Fiecare unitate locativă va avea acces la propria grădină, construcțiile având un regim de înălțime de P+1“, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Ioneanu, Co-CEO al H4L Development.

Tranzacția cu George Becali a fost realizată la un preț de peste 30 de milioane de euro, potrivit estimărilor Profit.ro. Finanțatorul echipei de fotbal FCSB s-a asociat, recent, cu ginerele său, Mihai Theodor Mincu, cu scopul dezvoltării unui ansamblu rezidențial cu circa 200 de apartamente premium în apropierea terenului pe care tocmai l-a vândut, demers anunțat în premieră de Profit.ro.

EXCLUSIV Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, interesat de achiziția terenului fabricii de mobilă pe care grupul francez P3G o are în București, cu un potențial de peste 1.000 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, interesat de achiziția terenului fabricii de mobilă pe care grupul francez P3G o are în București, cu un potențial de peste 1.000 de apartamente

Proiectul H4L Development face parte din strategia dezvoltatorului de a investi 400 de milioane de euro în 4.500 de apartamente în următorii 4 ani. Investițiile preconizate vor fi împărțite în 5 ansambluri rezidențiale din București și două din Brașov. Obiectivul H4L este ca până în 2035 să construiască 50.000 de apartamente.

„Avem proiecte în București și Brașov, dar analizăm 2-3 achiziții de teren și în Timișoara. Deocamdată, în București nu ne mai uităm la achiziții de terenuri, pentru că nu poți prezice ce se întâmplă cu suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale“, a adăugat Liviu Ioneanu.

Compania îl are ca acționar majoritar pe Gheorghe Bilteanu, tatăl lui Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat - Crișana, care figurează și el ca acționar minoritar.

Extindere agresivă

Investitorul a început deja construcția unui prim proiect, din cele 7 planificate, peste drum de mallul Băneasa Shopping City, o investiție realizată în asociere cu Vladimir Cohn, fost acționar al Dinamo București. Aici vor fi la final 265 de apartamente.

Tot în Pipera, în apropierea terenului cumpărat de la Becali, H4L a mai cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare pentru a construi un cartier cu 718 apartamente, informație prezentată exclusiv de Profit.ro. Pentru acest proiect, denumit Millennium, dezvoltatorul așteaptă să primească, în curând, autorizația de construire, pentru a-l ridica în paralel cu The Village.

Cu proiectele din Pipera, familia Bîlteanu se alătură unor investitori precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

Compania a înregistrat în ultimele 6 luni vânzări în valoare de 33 de milioane de euro în proiectele The Village, Millenium și Holban (de lângă mallul Băneasa), potrivit lui Liviu Ioneanu.

În primăvară, H4L Development își propune să mai înceapă construcția unui alt proiect, cu un total de 900 de apartamente, pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova.

Recent, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că familia Bîlteanu a mai cumpărat un teren în zona Politehnica din București de la compania de proiectare și consultanță Metroul SA, pe care intenționează să dezvolte un complex cu circa 650 de apartamente.

Investitorul mai deține două proprietăți și în Brașov. A cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului, pe care vrea să construiască un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, a cumpărat de la niște investitori străini 20 de hectare de teren pe care plănuiește să înceapă în primăvară construcția unui ansamblu cu 1.000 de apartamente cu grădină, după modelul The Village.

H4L Development și-a înființat în luna mai a acestui an propria firmă de construcții, denumită H4L General Contractor, care va gestiona toate proiectele dezvoltatorului. Noua companie este condusă de Tankut Alpaslan, fostul Projects Director la Skanska.

Compania a mai vândut, recent, omului de afaceri Liviu Tudor terenul fostei fabrici de saltele Victoria din cartierul Militari. Familia Bîlteanu voia să construiască aici un cartier rezidențial, iar Liviu Tudor o va folosi pentru extinderea parcului său de afaceri West Gate.

Dezvoltatorul imobiliar a preluat, în vara trecută, și controlul constructorului de rețele electrice Electromontaj și a anunțat, pentru Profit.ro, că vrea să construiască proiecte imobiliare industrial-logistice pe terenurile firmei.

EXCLUSIV FOTO Sameday, parte a grupului eMAG, se extinde cu un nou depozit lângă centrul din Rudeni, al doilea cel mai mare hub de curierat din Sud-Estul Europei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Sameday, parte a grupului eMAG, se extinde cu un nou depozit lângă centrul din Rudeni, al doilea cel mai mare hub de curierat din Sud-Estul Europei

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
h4l development
dragos bilteanu
george becali
the village