EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, intră puternic pe imobiliare prin construcția a peste 400 de apartamente

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, intră puternic pe imobiliare prin construcția a peste 400 de apartamente

Stadiul actual al lucrărilor la Roka Residence

scris 7 nov 2019

Omul de afaceri irakian Tomah Kahled (57 de ani), proprietarul complexului comercial Sir din București, așteaptă autorizațiile de construire pentru două ansambluri rezidențiale noi care vor pune pe piață peste 400 de apartamente, în urma unor investiții de peste 20 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul Sir, înființat de Kahled în 1998, are în portofoliu complexul comercial Sir din zona pasajului Lujerul și patru hoteluri de una și două stele în zonele Lujerul, Gara de Nord, Colentina și Orhideea. În 2010, omul de afaceri a decis să își investească capitalul câștigat în retail și sectorul hotelier în imobiliare și a dezvoltat până în 2018 cinci proiect mici de vile și apartamente.

Povestea Clever: De la startup românesc, la vânzarea către Daimler și acum la transformarea în FREE NOW, cea mai mare platformă europeană de mobilitate urbană deținută de Daimler și BMW CITEȘTE ȘI Povestea Clever: De la startup românesc, la vânzarea către Daimler și acum la transformarea în FREE NOW, cea mai mare platformă europeană de mobilitate urbană deținută de Daimler și BMW

În vara anului trecut a lansat construcția primului său proiect rezidențial de anvergură, lângă complexul de birouri Timpuri Noi Square, dezvoltat de divizia imobiliară a IKEA. Ansamblul, denumit Roka Residence, cuprinde 223 de apartamente a căror finalizare este așteptată în toamna anului viitor.

Încă din 2017, Tomah Kahled a mai achiziționat un teren localizat central, lângă Parcul Carol, în suprafață de aproximativ 8.800 de metri pătrați. Pe acest lot, amplasat între ansamblul Carol Park Residence și sediul Distrigaz Sud Rețele, a funcționat în trecut Întreprinderea Energo-Reparații și a fost scos la vânzare cu un preț de 5,6 milioane euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

EXCLUSIV Veronica Gușă de Drăgan, moștenitoarea ButanGas, a doua cea mai bogată femeie din România, a primit 4 mil. euro pe un teren lângă Petrom City. Cordia, cu teren și de la copiii unui celebru chirurg, vrea apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Veronica Gușă de Drăgan, moștenitoarea ButanGas, a doua cea mai bogată femeie din România, a primit 4 mil. euro pe un teren lângă Petrom City. Cordia, cu teren și de la copiii unui celebru chirurg, vrea apartamente

Investitorul irakian este acum în ultima etapă de obținere a Planului Urbanistic Zonal ce prevede construcția a cinci blocuri cu peste 200 de apartamente pe acest amplasament.


El mai deține un teren, de circa 14.600 de metri pătrați, pe malul râului Colentina, învecinat cu terenul familie Bosînceanu, despre care Profit.ro a scris, recent, că își pregătește intrarea pe piața imobiliară din București.

Pe strada Cremenița, unde este amplasat terenul din Colentina, investitorul a mai dezvoltat până acum hotelul Sir Colentina, șapte vile și două blocuri cu 58 de apartamente.

EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus

Noul proiect prevede construcția a șapte clădiri cu patru etaje și un total de circa 200 de unități locative, ce vor fi dezvoltate etapizat în urma unei investiții de circa 10 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro. Lucrările la acest proiect ar putea începe în primăvara anului viitor.


Firma prin care urmează a fi dezvoltate cele două ansambluri rezidențiale a înregistrat anul trecut un profit net de circa 4,1 milioane de euro, de șapte ori mai mare față de cel din anul anterior, potrivit informațiilor disponibile la Ministerul Finanțelor Publice.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele 10 luni ale acestui an au fost încheiate circa 441.000 de tranzacții, cu 8,2% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
tomah kahled
sir
roka residence
cremenita